Şampiyonluktan sonra ‘Profesörlüğe’ de tırmandı!

Ankaralı tırmanma şampiyonlarından Kadir Murat Altıntaş, parkurlardaki başarısını iş hayatında da tam gaz sürdürüyor. Üniversitenin Uygulamalı Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olan Kadir Murat Altıntaş, 2017 yılında meslek hayatında da vites büyüttü!. Bir süredir Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olduğu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Profesörlüğe‘ yükselen Kadir Murat Altıntaş, yeni eğitim-öğretim döneminde görev yaptığı fakültede aynı zamanda Dekan olarak da görev yapmaya başladı.

2012 sezonunda Opel Astra ile 2014 sezonunda ise Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda kategorisinde şampiyon olan Kadir Murat Altıntaş, yoğun geçen iş yaşamı nedeniyle bu sezon yarışlara ara vermek zorunda kalmasına karşın, ne Evo’sundan ne de yarış tutkusundan vazgeçmiş değil. Öğretim üyesi arkadaşları ve öğrencileri tarafından da yarışçı kariyeri bilinen ve parkurlardaki başarıları ilgi ile takip edilen Kadir Murat Altıntaş, ajansa yaptığı son açıklamasında, “2018’de yine tırmanma şampiyonasında Evo ile yarışmayı ve kupa kaldırmayı sürdürmek istediğini” söyledi.

Evo’dan önce Opel Astra ile tırmanmalara katılan Kadir Murat Altıntaş, Üniversite’nin bulunduğu Bolu’da iş hayatını ve yaşamını sürdürmekte olmasının, yarışlardan biraz uzak kalmasına neden olduğunu ama aklının sürekli olarak parkurlarda kaldığını, ajans ve dergideki güncel haberler ile sezonun ve sporun nabzını yakından takip ettiğini ve adrenalini bir an önce yeniden solumak istediğini söyledi. Parkurlarda edindiği adrenalin tutkusunun meslek hayatında da faydasını gördüğünü dile getiren Kadir Murat Altıntaş, en son 2016 yılında İzmir Ülkü Motor Spor Kulübü adına yarışlara katılmaktaydı.

 

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top