Truva, sıcaktan kavruluyor!

Hafta sonu Çanakkale’de yapılacak olan sezonun ikinci ulusal ayağı Rally Troia öncesinde yarışçıları ve organizasyonu aşırı sıcak hava olumsuz etkiliyor. Bugün yapılmakta olan resmi antrenmanlar için etaplarda aşırı sıcaklarla da boğuşan ekipler, yarın 8.30’da başlayacak olan teknik kontrol ve 18.30’da başlayacak olan seramonik start öncesi bölgede 38 dereceyi bulan sıcaklara sürekli vurgu yaparlarken, önceki gün Tok Sport’un test gününde Fiesta R5’in ayarlarını gözden geçiren rallinin iddialı ismi İstanbullu genç yarışçılardan Orhan Avcıoğlu da ajansa yaptığı değerlendirmede ‘buralar inanılmaz sıcak’ diyerek yüksek sıcaklara dikkat çekti.

Yedi ekiple Çanakkale’ye katılmaya hazırlanan BC Vision Motorsport’un patron yarışçısı Burak Çukurova da yine ajansa yaptığı değerlendirmede, aynı vurguyu yaparak ‘rallinin zor geçeceğini’ söyledi. Çanakkale’de hem takımlarda ve hem de pilotlarda puan farkını açmayı hedeflediklerini söyleyen Burak Çukurova, “yarış zor olacak 38 derece altında ekipleri zor etaplar bekliyor” dedi ve takımın 5 ekipten oluşan kadrosuna ilave olarak 2 de genç ekibin BC Vision çadırının altında mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Ulusal, historik ve mahalli olmak üzere üç kategoride toplam 78 ekibin kayıt yaptırdığı Rally Trioa’da Balkan Ralli Kupası ve Bulgaristan Ralli Şampiyonası puanları için Bulgar ve Gürcü ekipler de mücadele edecekler. Çanakkale’nin Biga yarımadasında yer alan parkurda 152 km’si özel etap olmak üzere toplam 489 km kat edilecek. İki günlük rallide 5 farklı özel etap, toplamda 8 geçişte kullanılacak. İlk gün (cumartesi) sabah ve öğleden sonra ikişer kez geçilecek olan Paris (20.55) ve Homeros(28 km) etapları tamamı asfalt rallinin seyrini derinden etkileyecek. Pazar günü ise Assos (20.5 km) ve Apollon (12.65km) etaplarının ardından ralli, ilave puan kazandıracak olan powerstage etabı ile tamamlanacak. Finiş tak’ına ilk otomobilin giriş saati ise, 16.49’da gerçekleşecek.

Son 70 haber

2 Yorum - “Truva, sıcaktan kavruluyor!”

  1. Alaaddin BAŞARAN

    Habarler anlatımlar iyi güzel de PARKURUN KROKİSİ YOK..İzlemek istiyorum..Nerede izleyeceğim…???

Yoruma kapalı

Go To Top