Polonya’nın fırtınalı shakedown’undan Neuville çıktı!

Gece gök gürültülü fırtınaların ardından, Polonya Rallisi bu sabah shakedown etabı ile hareketlendi. Andreas Mikkelsen, Craig Breen ve Stéphane Lefebvre’den oluşan üç ekibi ile Polonya’da rekabet etmeye hazırlanan Citroën takımı shakedown’da ilk 10 zaman arasında yer alamayarak sarsıldı. Antrenmanları parlak ve yakıcı güneş altında yapılan Polonya’da gece etkili olan gök gürültülü fırtınalar hafta sonu yapılacak ralli öncesi etapları ıslattı.

Shakedown’da ilk turunda Andreas Mikkelsen’in elektronik problemi vardı ve bu, servis alanına geri dönmesine sebep oldu. Norveçli shakedown etabına hızla geri dönse de o zamana kadar etabın zemini araçların tekrarlanan geçişlerinin ardından harap oldu. Sabah, shakedown boyunca üç Citroën ekibi de zorlu koşullar için çeşitli ayarlar denediler.  Andreas Mikkelsen, C3 WRC’lerin en hızlı zamanını yaparken, Stéphane Lefebvre 13, Breen ise 14’ncü zamanda kaldı.

Shakedown’da en iyi zaman ise Hyundai i20 WRC ile Neuville’den geldi. Belçikalının 2.12.1’lik zamanının sadece 2 salise ardından Tanak 2’nci zamanı yaptı, Paddon ise shakedown’da 3’ncü en iyi zamana imzasını attı. Polonya Rallisi’nde bugün öğleden sonra, seramonik tören için Mikolajki’deki meydanda tak’tan geçilecek ardından Mikolajki seyirci özel etabı için yerel saatle 7’den itibaren start alınacak.

Andreas Mikkelsen, shakedown etabı sonrası yaptığı değerlendirmede “Küçük bir teknik problem yüzünden ilk çalıştırmamızı başarıyla kuramadık” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “İkinci denememizi yaparken de yol koşulları çok farklı olduğu için kurulumumuzu test etmek kolay değildi. Testte yaşadığımız deneyimlerden bazılarını düzelttik ancak yine de bir miktar düzeltme yapabildik, yağmur devam ederse bu sabah yaptıklarımız yararlı olacak.”

Stéphane Lefebvre ise, “kendimi rahat hissediyorum, ancak hala biraz çekiş performansı zayıf” dedi ve şunları ekledi; “Bir çok süspansiyon konfigürasyonunu test ederek çok çalıştık. Mühendisler en iyi ayarları tanımlamaya çalıştılar. O güzel havanın geri dönmesini ve aşamaların kurumuş olmasını tercih ederim; şüphesiz daha rahat olurduk.” 

Ve, Craig Breen, O da temkinli konuştu; “Gece yağışla doluydu ve shakedown’da da sonuna kadar sürdü. Hatta son geçişte ralli etabından çok bir savaş meydanı gibi görünüyordu! Bu tür koşullar için bir çok seçenek denedik ama sanırım zorlu bir ralli için kendimizi hazırlamalıyız. Hepimiz hafta sonu için havanın  nasıl olacağına güvenemiyoruz!”

Polonya Rallisi shakedown sonuçları;
1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:12.1
2. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) 2:12.3
3. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) 2:12.7
4. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:13.3
5. Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) 2:13.8
11. Mikkelsen / Jaeger (Citroën C3 WRC) 2:15.2
13. Lefebvre / Moreau (Citroën C3 WRC) 2:16.0
14. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 2:16.6

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top