Borusan Otomotiv Motorspor, İtalya’da sezonun 2’nci yarışına çıkıyor

Borusan Otomotiv Motorspor (BOM) 3H Dayanıklılık Şampiyonası’nın ikinci yarışı için bu hafta sonu piste çıkıyorlar. BOM şampiyon sporcuları Kaan Gürgenç, Aytaç Biter ve İbrahim Okyay, Çek Cumhuriyeti’nin Brno Yarış Pisti’nde düzenlenecek olan 2017 İtalya 3H Dayanıklılık Şampiyonası’nın ikinci yarışında start alacaklar. İtalya Mugello pistinde gerçekleşen İtalya 3H Endurance Champions Cup ilk yarışında genel klasman ikincisi olarak podyuma çıkan BOM, geçen sezon Şampiyon olduğu Endurance Serisi’nde bu yıl da en iddialı ekiplerden biri olduğunu gösterdi. Baştan sona büyük bir mücadele ve rekabet içerisinde geçen ilk yarışta sporcuları Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile start alan BOM, sıralama turlarında gruplarındaki en iyi zamanı elde ederek yarışta GOLD kategorisi 1’ncisi, genel klasman 5’ncisi olarak başlamaya hak kazanmıştı. Kesintisiz 3 saat süren ve her pilotun yaklaşık 1 saat otomobil kullandığı İtalya Mugello pistindeki yarışa 3 ülkeden 13 takım ve 33 sporcu katıldı.

Start ile birlikte yarışın en iddialı üç ekibi ilk viraja aynı anda girince yaşanan temaslar üç aracın da hasar almasına neden oldu. Bir araç yarış dışı kalırken, ikinci araç onarım için pite dönmek zorunda kaldı. En şanslı ekip BOM olsa da yine de yarışın 10. turunda pitten geçmek zorunda kalan Aytaç Biter, böylece yarış birinciliğini İsviçreli ekibe kaptırdı. İlerleyen turlarda büyük bir atak yapan Aytaç Biter tur başına rakibinden yaklaşık 2 saniye daha iyi zamanlar yaparak farkı kapattı. Ancak yarışın 19’ncu turunda rakip takım pit stop yaparken piste giren güvenlik aracı yarışın tüm seyrini değiştirdi. 1’ncilik için mücadele eden BOM güvenlik aracı piste girdikten sonraki tur pite gelse de pite erken giren önündeki rakibine göre yaklaşık 30 saniye zaman kaybetti.

Pit stoptan rakibinden 34 saniye geride ve 2’nci olarak yarışa dönen Levent Kocabıyık ise otomobilinin tüm limitlerini zorlayarak yarışın 2’nci saatinin sonunda rakibi ile arasındaki farkı 8 saniye ye kadar düşürmeyi başardı ancak BOM için İtalya’daki ilk yarışta bir şansızlık da Levent Kocabıyık’ın otomobili Fatih Ayhan’a teslim etmek için pite geldiği son turunda aşırı ısınan sol arka lastiğinin patlaması oldu. Piste genel klasmanda 2’nci sırada ve rakibinin 56 saniye arkasında dönebilen Fatih Ayhan için yapabilecek pek bir şey kalmamıştı. Bu andan itibaren yarış 2’nciliği kabul eden BOM finişe 1’nci olan rakibinin hemen arkasında ve 3’ncü olan rakibinin 3 tur önünde genel klasman ve grup ikincisi olarak ulaştı. Böylece BOM sezon için önemli puanlar elde etmiş oldu. BOM, sezonun ikinci yarışına 09-10-11 Haziran tarihlerinde Çek Cumhuriyeti Brno pistinde çıkacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top