Akropol’de bir R5’in kül olma anı!

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Yunanistan’daki ayağı Akropol Rallisi’nde, son spec ralli otomobillerinden Skoda Fabia R5 alevlerden adeta küle döndü. ERC 28 Yaşaltı grubunda mücadele eden Rus Rallisi Nikolay Gryazin’in R5’i, rallinin dün koşulan 12,43 km’lik 6’ncı etap Paleohori’ye transfer etabında yakıt deposundan başlayan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti. ERC’nin resmi sitesinde, R5’in yangın anının fotoğrafı Lina Arnautov imzası ile bugün yayınlandı. 19 Yaşındaki genç pilot Gryazin ve kopilotu Yaroslav Fedoro, bu şanssız andan yara almadan kurtulmuş olmaları herkesi teselli etti.

Gryazin, ERC radyodan Julian Porter’a yaptığı açıklamada “Ne olduğunu bilmiyorum. Normal etapta gidiyorduk. Bir virajda durduktan sonra yakıt deposunun altından alevler bir anda her tarafı sardı. Yangını söndürmek için yardım etmeye çalışanlara teşekkür ederiz. Alevleri söndürme çalışmaları sonuçsuz kaldı ne yazık ki” dedi. ERC 28 Yaşaltı gençler Şampiyonasında iddialı olan Gryazin, Talsi Rallisi’nde ilk galibiyetini kazanmıştı. Akropol’de de ilk gün ilk etabı kazandı ve Lamia çevresindeki kaygan toprak etaplarda yarışta iddiasını korumaktaydı.

Akropol’de ikinci gün sabah bölümünden sonra Polonyalı rallici Kajetan Kajetanowic liderliği ele aldı. İlk günü 3’ncü sırada tamamlayan son Avrupa Şampiyonu, ikinci günün ilk ayağında iki etapta en iyi zamanları yaptı ve klasmanda en üst sıraya tırmandı. 20.6 saniye ardından İspanyol rallici Bruno Magalhaes 2’nci sırada bulunuyor. Katarlı rallici Al-Attiyah ise 1’ncinin 55 saniye ardından yarışın 3’ncüsü durumunda. Günün ilk etabında sorun yaşayan Katarlı rallici, Motor durdu ve yeniden başlatamadık. Bir çok kez restart yaptık ve ardından motor aniden tekrar çalıştı” dedi. Attiyah’ın 1 dakika 20 saniye ardında ise Türk şampiyon Murat Bostancı 4’ncü gidiyor. Diğer Türk sporculardan Buğra Banaz 12’nci, Ümitcan Özdemir 13’ncü, İsmet Toktaş ise 18’nci sırada yarışın son ayağında start alacaklar. Akropol Rallisi’nde öğleden sonraki son ayakta üç etap geçilerek yarış tamamlanacak.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top