Orhan Avcıoğlu, Bulgar’da ‘kayış’tan kaldı!

Ülkemizden de Eskişehir Kulübü’nün düzenleyeceği ve Çanakkale Rallisi’nin de puan vereceği Balkan Trophy Kupası’nın ilk yarışı olarak geçen hafta sonu ‘komşu’da yapılan Bulgaristan Rallisi’ne katılan 20 Türk ekibinden podyum 1-2’nciliği dahil başarılı sonuçlar alınırken, sezonun iddialı ismi ve çok kimsenin şampiyona favorisi olarak gösterdiği Orhan Avcıoğlu‘nun henüz ilk etapta ve devamında yarışın tamamında klasmanında yer almaması, genç sporcu ile ilgili soruları da cevapsız bırakmıştı.

Tok Sport adına Fiesta R5 ile yarıştığı sezona Ege Rallisi zaferi ile başlayan ve Ege sonrası şampiyona liderliğini ele alan Orhan Avcıoğlu, ajansa yaptığı açıklamada, “ilk etabın bitimine 4 km kala alternatör kayışının koptuğunu” söyledi ve ekledi; “su pompası da aynı kayışa bağlı olduğu için hararet yükseldi. Motor patlamasın diye çektik durduk, maalesef..” Bulgaristan’dan puansız dönen Orhan Avcıoğlu, komşu’dan 2’ncilik puanları sırtlayan Burak Çukurova‘ya şampiyona liderliğini devretti.

Ege Rallisi’nde Yağız Avcı için alınan komiserler kararını temyiz eden Burak Çukurova‘nın, temyizden çıkan karar sonrası yarıştan ihraç edilen son şampiyonun Bulgaristan’da kazanmasına ve 1’ncilik puanları taşımasına karşın, şampiyona liderliği daha avantajlı hale geldi. Ege’nin galibi Orhan Avcıoğlu,  kazandığı ekstra powerstage puan farkıyla Bulgar’ı kazanan Yağız’la aynı (18) puanda 2’nciliğe ortak oldu. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın sıradaki yarışı Çanakkale Rallisi. Ramazan arasına girilen şampiyonada Çanakkale Rallisi 30 Haziran’da yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top