Boyabart podyumunda sürpriz!

Kemal Şahin-İsmail Kavas

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ilk ulusal yarışında podyum sürpriz ekipler tarafından paylaşıldı. Sakarya kulübü adına yarışan Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu ikilisi toplamda 93 puanla Boyabart yarışını kazanan ekip oldular. Mustafa Akın-Emre Köksalan ikilisinin 2’nci tamamladığı Boyabart’ta Gökhan İçen-Arda Arslan ikilisi de podyumu 3’ncü sırada tamamladılar.

Yarışın favorisi Ankaralı İsmail Ayhan-Levent Köremezli ise yaşadıkları şanssızlıklar ve attıkları takladan sonra ilk gün üç etaptan sadece 1 puan çıkartabildikleri yarışın bugün geçilen seyirci etabında 1,2,3’ncülük puanları elde etmelerine karşın, gün sonunda 61 puanda kalarak yarışı genel klasmanda 6’ncı sırada tamamlayabildiler.

Hasan Şentürk-Yiğithan Tarhan ikilisi 44 puanla 9’ncu, Özgür Yaprak-Aykan Demirkapı ikilisi 31 toplam puanla 14’ncü, Kemal Şahin-İsmail Kavas 29 puanla 15’nci, 17 puan toplayan Cemal-Cemil Akagündüz ikilisi 20’nci, 6 puanlı Ergün Çirkin-Levent Şimşek ise 21’nci tamamladılar.

S1’de Edip Yaşar Kurtoğlu, S2’de Engin Başkurt, S3’de Gökhan İçen, S4’de Kenan Özsoy birincilik kupalarını kaldıran isimler oldular. Yarışta ilk gün geçilen Orman etabı gibi, ikinci gün (bugün) dört kez geçilen seyirci özel etabı da özellikle sertliği ile birçok ekibin teknik sorunlar yaşamasına ve hatta yarışı bitirememesine neden oldu.

Açık güneşli bir günde Boyabatlı yarış severlerin ilgi ile izledikleri seyirci etabında yaşadığı sorunlara ve son etapta aracının amortisörleri ve ön kaputu olmamasına karşın yine de sergilediği performansla seyircilerin ilgisini ve alkışlarını fazlasıyla toplayan İsmail Ayhan, gün sonunda kupa almayı umut ederken, sınıfında 2’ncilik kupası ile yetinmek zorunda kaldı. 24 Ekibin start aldığı Boyabart yarışında 22 ekip puan alabildi. Sezonun ikinci ulusal yarışı 20 Mayıs’ta Ardeşen’de düzenlenecek.

Boyabart yarışı ile ilgili ayrıntılı yarış raporu, yarışççı yorumları ve fotoğrafları yarın gün boyunca ajansta bulabileceksiniz. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Boyabart

Boyabart yarışının geçici genel klasmanı için burayı tıklayabilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top