Arjantin’de zafer ‘Neuville’nin!

Hyundai’nin Belçikalı pilotru Neuville, Hyundai i20 Coupe ile, M-Sport’un Fiesta pilotu Evans’ın Fiesta’sı karşısında sadece 7 salise farkla çarpıcı bir galibiyet elde etti. Neuville, wrc.com’a yaptığı açıklamada “takım El Condor’da bastırmamı istemişti. Mino Clavero etabında gerçekten tempo arttırmaya başlamıştım” dedi. Belçikalı, “Son gün sabah, bir şansın olduğunu biliyordum, ancak etaplar kaygan olacaktı. El Condor’da sadece iki saniye yakaladık ve zor olacağını biliyordum, ama Mina Clavero anahtartı” dedi ve ekledi; “Çok sıkı gittik, araba gerçekten güzel çalışıyordu. Etap öncesi küçük bir ayar değişiklikleri yaptık ve daha rahat hissettim. Hız notları şaşırtıcıydı, zaman harikaydı.”

Neuville, Evans’tan 8 saniye daha hızlıydı ve El Condor’daki final etabında fark 6 saliseye kadar geriledi. El Condor etabı, rallinin dramatik zaferini mühürledi; “arabada kendimi rahat hissettim, en iyi zamanı yapmıştım ve zamanı yakaladım, bu yüzden hızlı olacağıma emindim. Tek endişe lastiklerdi. Etaba başladığımda gerçekten çok kötü durumdaydılar ve sonunda neredeyse kaykay gibi gittim, o yüzden zor olacağını biliyordum. Ralliyi kazanmak istediğim açıktı fakat liderin 6 salise gerisinde son etaba başladıysanız, bir adım atmanız gerekiyor” diye konuşan Neuville, Arjantin zaferi sonrası WRC’de lider durumda bulunan Sébastien Ogier’in 18 puan gerisine kadar yaklaştı.

Perşembe akşamı Ralli Arjantin, Córdoba sokaklarında düzenlenen bir şehir merkezi sahnesiyle başlamıştı. Kapalı parkta bir gece geçirdikten sonra, otomobiller 8 etaplık uzun bir ayak için Cuma günü yola çıktı. Kris Meeke hemen meydan okudu ve SS 3’ten sonra, C3 WRC’si ile lidere 10 saniye yaklaştı. Ancak Santa Rosa – San Agustin’de, İngiliz rallici yoldan çıktı. Bir kaç dakika kaybetmesine karşın SS4’ü bitirmeyi başardı. Craig Breen de bu etabı adeta sürünerek bitirdi: takım arkadaşıyla aynı şekilde spin attı ama peşinden bir kayaya çarpmayı engelleyemedi. Bu çarpma sonucu şanzımanı hasar gördü ve 5’inci vitesi sıkıştı. Her iki C3 te  yarıştan ayrılmak zorunda kaldılar ve ardından sevris parkta rally2 kuralları uyarınca ikinci gün yarışa geri dönebilmeleri için Citroën Racing’in mühendisleri çok kapsamlı mekanik onarımlar üstlendi.

Cumartesi günü, her iki C3 WRC de kapalı parktan çıktı, ancak mekanikler Breen’in C3’ndeki bir yağ kaçağına işaret etti. Motorun zarar görmesini önlemek için Breen, ikinci etapta yer almadı. Bu, ekibin güç aktarım organını onarmak için yeterli zamana sahip olması anlamına geliyordu, böylece önceki gün hasar gören bir parça değiştirildi. Kris Meeke yine temposuna başladı: gün ortası servisinden önce iki etap galibiyeti (SS11 ve SS12) elde etti. Ancak Kuzey İrlandalı yarışa bir kez daha veda etti. 14’üncü etapta yüksek hızla yamaca çarptı ve ralli, kendisi için tamamen bitti. Son gün, Breen takımın tek temsilci olarak parkura çıktı. El Condor’da – Copina’da dördüncü, Mina Clavero’da üçüncü zamanı yaptı ama gün ortası serviste O da yarışa veda etti..

Arjantin, bu ralliyi 10 kez kazanan Citroën WRT’nin beklentilerinin altındaydı. Citroën Direktörü Yves Matton, “Hedefimize ulaşma, yani ralli kazanma kapasitesine sahibiz” yorumunu yaptı ve ekledi; “Kris, C3 WRC’nin gerekli temposa sahip olduğunu gösteren en hızlı ve en hızlı ikinci zamanı kaydetti. Benzer şekilde, Craig’in Pazar günü sabah etaplarında bunu doğruladı, ancak bunu iyi bir sonuç haline getirmeyi başaramadık. Sezon başından bu yana, yolumuza engel olan her seferinde çok ağır bir fiyat ödemiş bulunuyoruz. Ama vazgeçmiyoruz, çünkü çabalarımızın sonuçta başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Yaklaşımımız agresif kalacak: Dünya Şampiyonasında bir sonuç hedeflemek yerine ralliler kazanmak istiyoruz ve bu da belirli bir risk alma düzeyi anlamına geliyor.” Güney Amerika’dan döndüğünde ekip, önümüzdeki birkaç ralli için hazırlıklara başlayacak. İtalya’da düzenlenmesi planlanan bir test, Portekiz Rallisi ve İtalya Sardunya Rallisi hazırlanmak için kullanılacak. Citroen, sıradaki ralli olan 18-21 Mayıs’taki Portekiz’e Kris Meeke, Craig Breen, Stéphane Lefebvre ve Halid Al Qassimi’nin kullanacakları dört Citroën C3 WRC ile katılacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top