Süheyl Polatoğlu; “7 Yıl sonra bu kupa iyi geldi”

İstanbullu rallici ve GP Garaj’ın patronu Süheyl Polatoğlu, 7  yıllık suskunluğunu bozdu ve sezonun ilk rallisi olan Ege’de direksiyona geçip rekabete dahil oldu. Kopilotu Hakan Uçucu ile ve iki çeker Citroen C2’si ile genel klasmanda 15’nci sırada finiş gördü, 13 rakibin olduğu bir klasman RC4’te ise 3’ncü bitirdi, yedi sene sonra kupa kaldırmış olmaktan yana keyfi katmerlendi. Ege öncesi test yapmadıklarını ve shakedown’a da katılmadıklarını vurgulayan Süheyl Polatoğlu, “ama bu sporu yapıyorsak, test de yapmak lazım. Yapmamak ta bizim hatamız!”dedi.

Rallinin ilk etabından finişine kadar pek çok teknik problemle uğraşarak yarışmaktan çok finişe gelmek için efor sarf ettiğini ve teknik problemlerle uğraşmaktan havanın zorluğunun pek farkına varamadığını dile getiren tecrübeli rallici, “Ege’de etap değişiklikleri evet ama parkur yani normal etaplar hayır yarışın finişinin önünden 40-45 km geçip gitmek sonra bir daha o yolu geri gelmek ve kapalı park için bir daha o yolu geri gelmenin mantığı yok” dedi. Polatoğlu, hem bir pilot, hem de garaj sahibi olarak Ege Rallisi için yaptığı ve ‘ses getirecek’ tespitlerini Ralli Dünyası Dergisi için beş ana başlık altında topladı. Ege’de sezona sporcu katılımı açısından güzel başlangıç yapıldığını vurgulayan Süheyl Polatoğlu, organizatör kulüplerin de bu sporu yapan sporcular gibi bu işi severek ve ciddi olarak yapmasını temenni etti.

Süheyl Polatoğlu’nun Ege Rallisi sonrası yaptığı değerlendirmenin tamamı, Ralli Dünyası Dergisi’nin Mayıs ayı sayısında “Ege Rallisi’nin Tam Rapor” sayfalarında yayınlanacak. Ülkemizin ilk ve tek dergisine sizde şimdiden abone olun, yarışlardan tüm ekipleri kapsayacak ‘Tam Rapor’larla yarışların ayrıntılarını yakından takip edin. Dergiye üye olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top