Burak Türkkan; “Yeni etaplar keyif verdi”

Barkur Racing pilotu Burak Türkkan, kaygan ve soğuk bir Cumartesi, hızlı ve sıcak bir pazar, uzun ve yorucu normal etaplar olarak aklında kalan Ege Rallisi’nde iki gün sonunda Mk2 Escort’unu finiş tak’ından genel klasman 11’ncisi olarak geçirdi ama asıl önemli olanı, ralliyi tamamlayan en iyi historik ekibi olarak sınıfı H1’de 1’ncilik kupasını kaldırdı. Ege öncesi yoğun iş temposu nedeniyle test yapamayan ve shakedown etabında da ‘elini ısıtmak için’ direksiyona geçtiğini söyleyen Burak Türkkan, 23 Nisan’da İzmir’de 48 saat içerisinde dört mevsimi bir arada yaşamış olmalarına şaşırdığını gizlemedi.

Historik’lerin genel klasman içerisinde derecelendirilmelerini “Türkiye Ralli Şampiyonası sıralaması içinde start almak ve zamanlarımızı da bu şampiyona içinde görmek bize çok keyif veriyor” diyerek vurgulayan Burak Türkkan, bu sezon otomobil sporları sevenlerin rekabeti çok yüksek ve izlenmesi keyifli bir sezon geçireceğini yineledi ve “benim için her zaman yeni etaplar keyif verici demiştim, ama normal etapların uzun olması bizleri biraz yordu” dedi.

Burak Türkkan’ın Ege Rallisi sonrası yaptığı değerlendirmenin tamamı, Ralli Dünyası Dergisi’nin Mayıs ayı sayısında “Ege Rallisi’nin Tam Rapor” sayfalarında yayınlanacak. Ülkemizin ilk ve tek dergisine sizde şimdi abone olun, yarışlardan tüm ekipleri kapsayacak ‘Tam Rapor’larla yarışların ayrıntılarını yakından takip edebilirsiniz. Dergiye üye olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top