Arjantin’de shakedown’ın en hızlısı Latvala

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5’inci rallisi olan Arjantin, geleneksel shakedown etabı ile Perşembe (bu) sabah başladı. Shake down etabında en iyi zaman Toyota Yaris WRC’si ile Finli rallici Latvala’dan geldi ve Hyundai ile yarışan Paddon’u 1 salise farkla geçti. Paddon da takım arkadaşı Sordo’yu aynı farkla, 1 salise ile ardında bıraktı. Neuville ve Ogier, etap klasmanında onları izler iken, Ostber, Citoren’in iki pilotunun önünde yer aldı. Etabın bozuk zemininde risk almayan Kris Meeke ve Craig Breen Citroën C3 WRC’leri ile ve 7 ve 8’nci zamanları yaptılar.

Villa Carlos Paz ve Cabalango arasında bulunan 6.01 km’lik shakedown etabında şafak vakti sıfıra yakın sıcaklık güneşle birlikte artmaya başladı. Üç zorunlu geçiş sonrası, Kris Meeke ve Paul Nagle servise erken geri döndüler, WRC 7 C3 için ayarlarda bazı değişiklikler için çalışılması gerekiyordu. Shakedown alanı son derece bozuk olmasına karşın, mühendisler için yararlı dersler çıkarılmasına izin verdi. Rallinin startı yerel saatle bugün öğleden sonra verilecek. Yarışmacılar bugün seyirci süper etabı için Cordoba’da olacaklar.

Kris Meeke; “Shakedown’a başlamadan önce de hissediyordum, böyle bir rallide önümüzdeki birkaç gün iyi olmalıydı yağmur ve çamur dolu değil. Bu sabah mücadele karmaşıktı. Yüzey hızla bozulmuştu ve ben dikkatli olmayı tercih ettim. İyi bir sonuç için, başta hızda olacaksın! Cuma sabahı, ilk etap herkes için yeni ve güçlerini ölçmek için iyi bir test olacak” dedi. Craig Breen ise, “Kariyerimde ilk kez Arjantin’de olmaktan yana çok memnunum. Etap keşifleri sırasında geçilen manzaralara şaşırdım. Macera unsuru var, neredeyse Indiana Jones gibiydi! Rahat olmamalıyız, gevşek toprak birden tuzakları ortaya çıkarabilir. Ben tecrübe kazanmak için burdayım” diye konuştu. Arjantin Rallisi Shakedown etabında ilk 10 zaman şu şekilde oluştu;

Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 4’02’’0
Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) 4’02’’1
Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) 4’02’’2
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 4’02’’6
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 4’03’’0
Ostberg / Floene (Ford Fiesta WRC) 4’03’’4
Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 4’03’’5
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 4’04’’4
Tanak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) 4’05’’3
Hanninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) 4’06’’

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top