Kış Kupası’nda Çağlayan Çelik’ten çifte zafer

Çağlayan Çelik son ayakta çifte zafer kazandı

İzmir Kış Kupası’nda 5’nci ve son ayak, Bursalı genç yarışçılardan Çağlayan Çelik‘in çifte zaferi ile tamamlandı. Kupaya Dizel Polo Cup kategorisinde başlayan Çağlayan Çelik, son yarış öncesi bir diğer Bursalı yarışçı İsmet Toktaş‘ın geçtiğimiz sezon tırmanma şampiyonası yaptığı Honda TypeR’ı satın alarak hızlı bir branding ve renk değişimi sonrası katıldığı Kış Ķupası 5’nci ayak yarışından eve çifte 1’ncilik kupası ile döndü. Çelik her iki yarışta da rakiplerine açık ara fark yaptı ve en yakın rakibinin 23’er saniye önünde damalıya ilk sıralarda ulaştı. Kupa’nın 4’ncü ayak yarışlarında çifte zaferin sahibi olan Metin Çalışkan ise, bu kez Çağlayan Çelik‘in ardından 2’ncilikte kaldı. Toplamda 11 yarışçının katıldığı kupanın 5’nci ayak yarışında iki Honda’nın ardından Polo Dizel’ler 3’ncü sırada finiş gördüler. 5’nci ayak ilk yarışında Emir Ay, ikinci yarışında ise İhsan Pekayla hem günün 3’ncüsü oldular ve hem de dizel grupta 1’ncilik kupalarını kaldırdılar.

Kupanın son yarışında da temas eksik olmadı

4’ncü ayak yarışında da ilk turunda zincirleme kazaların yaşandığı Kış Kupası’nın 5’nci ve son ayak yarışı da olaysız geçmedi. Yine günün ilk yarışında ve yine ilk tur ve ilk virajda yine yaşanan temas sonrası yine asfalt karıştı. Bu kez Safety Car piste girip asfalttaki diğer araçları konvoy halinde ve düşük tempoda peşinde sıraladı. Safety Car peşinde üç tur atan yarışçılar, temas sırasında aldıkları hasarlar sonucu hareketsiz kalan iki araç ve onlardan asfalta saçılan spoiler parçaları ile yağ döküntüleri asfalttan temizlendikten hemen sonra yarışa kaldıkları yerden devam ettiler. İlk yarışta 12 turu 18.41.369’luk toplam zamanla Çağlayan Çelik ilk sırada tamamlarken, 23.747 farkla Metin Çalışkan 2’nci, onun da 34.208 ardından Emir Ay üçüncü oldular. Ilk turda araçları darbe alan Tamer Sancak ile Ozan Süzgün ise yarışa bu andan sonra veda ettiler. Sancak’ın Seat’ında ön sağ aks kırıldı, Ozan Süzgün’ün Polo’sunda ise radyatör darbe gördü ve şanzumanı kilitlendi.

İlk yarış süper grup podyumu

Günün ikinci yarışında ilk klasmanda ilk 6 sıra ters çevrilerek start verildi. İlk yarışın galibi olan Çağlayan Çelik, 7 aracın katıldığı mücadeleyi bu kez yine 15 tur sonunda ama bu kez 15.23.809’luk toplam zamanla ve yine açık ara farkla yine ilk sırada tamamladı. 23.406 ardından yine Metin Çalışkan 2’nci sırada finish görürken, bu kez Dizel Polo ile İhsan Pekayla 1 tur farkla 3’ncü oldu. Pekayla, bu sonuçla Kış Ķupası’nda dizel grup şampiyonluğunu da resmen ilan etti. Süper grupta ise son yarışa yurt dışında olduğu için katılamayan Cem Yudulmaz açık puan farkıyla şampiyonluğunu son ayak öncesi ilan etmişti. İzmir Park’ta Kış Kupası”nın ardından V2 Challenge son ayak yarışları yapıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Bu yarışın fotoğrafları için aşağıdaki banner’ı tıklayabilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top