Peugeot 208 T16 ile ERC’de gençlerle mücadele edecek

WRC2’ye destek olmak için geçen sezon ERC’de mücadele etmeyi bırakan Fransız markası, yerel 208 Rally Cup serisinde galibiyete ulaşan  Pepe Lopez ve Jose Suarez ile birlikte ERC’ye dönmeye hazırlanıyor. İki sürücü de 28 yaşın altında ve yıl sonundaki büyük ödülü WRC sürüşü olan ERC Junior klasmanında mücadele edecek. Peugeot Sport direktörü Bruno Famin, Lopez ve Suariz’in daha büyük serilerde yarışmadan önce ERC’de deneyim kazanacağını belirtti. Peugeot fabrika takımının ERC’de yetiştirdiği pilotlar arasında WRC ve WRX pilotları Kris Meeke, Thierry Neuville, Guy Wilks, Craig Breen ve Kevin Abbring bulunuyor. İrlanda ve Ypres rallilerini kaybeden ERC, 2017 sezonunda 8 ralliden oluşacak. İrlanda Rallisi mali sebeplerden dolayı yapılamazken, Ypres, Britanya Ralli Şampiyonası takvimine dahil olma kararı aldı.

35 yıl önce Peugeot Sport’un ilk tek şampiyonluğunun organizasyonundan bu yana, Gilles Panizzi (1993’te), Sébastien Ogier (2007) ve Kevin Abbring gibi birçok yetenekli genç sürücünün uluslararası kariyerlerine başlamaya başladı. Bu yıl, Peugeot Sport, FFSA Fransız Ralli Şampiyonası’nın yedi (çakıl ve asfalt) ralliden oluşan takviminde 208 Ralli Kupası’nın beşinci yılını yönetiyor. Sezonun en iyi performans oyuncuları için ödül kazanan ödüllere ek olarak, 2017 yılı sonunda kazanan, ertesi yıl ERC’de Peugeot Ralli Akademisi ile bir fabrika pilotu olacak. Bu arada, 2016 208 Ralli Kupasını kazanan Pepe LOPEZ, 2016 yılında açıklanan 2015 208 Ralli Kupası galibi José Antonio Suarez’in yanı sıra, Peugeot Rally Academy’nin renklerinde bu yılki ERC’de yer alacak. Her iki İspanyol da, 2017 Avrupa Ralli Şampiyonasının bir parçası olarak Eurosprt tarafından oluşturulan genç sürücüler için yeni U28 serisinde Peugeot 208T16’yı kullanacaklar.

Peugeot Sport’un şampiyona yöneticisi Laurent Guyot, “2017 208 Ralli Kupası takviminde üç asfalt ve dört çakıl ralli bulunuyor. Sonuç olarak, genç sürücülerin deneyimlerini heyecan verici ve rekabetçi bir ortamda tecrübe kazanmak isteyen kariyerlerinde ilerleme kaydetmek isteyenler için ideal” dedi ve ekledi; “208 Rally Cup’ın artan popülaritesi ile heyecanımız var. 2016 serisi için yarısından fazlası Fransız olmayan 49 sürücü bulunuyor. 208 Ralli Kupası’nın son derece yüksek seviyesine ek olarak, başarısının, ertesi yıl nihai kazanan için büyük ödül olan Peugeot Rally Academy programının kalitesinden kaynaklandığına inanıyorum.”

Eurosport’un desteğiyle Peugeot Sport, 2017 için ‘Junior Experience’ olarak bilinen yeni bir özellik getirdi. 208 Rally Cup’ın orta noktasındaki Junior sıralamalarının en üstünde yer alan sürücü, 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın üç rallisi için üç ayrı seansa tabi tutulacak. Belirlenen sürücülerin verilerinden faydalanacak olan program, alışma ve not almaya, yol kitabı okumaya ve lastik anlayışına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, “Eurosport ile olan ilişkimizden son derece memnunuz ve 2017’deki Peugeot Rally Academy’nin programının ERC’ye odaklanacağını onaylamaktan çok memnunuz” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü; “İki ünlü genç İspanyol, yani José Suarez (26) ve Pepe Lopez (21) ile yarışacağız. Amacımız onlara üst düzey bir operasyonun bir parçası olarak ama baskı olmadan profesyonelliğini tecrübe etme ve ince ayarlama fırsatı vermek olacak. İkisi de ralli programımızın amiral gemisi olan Peugeot 208T16’ları kullanacaklar, bu nedenle 2017 model otomobilin güvenilirliğini ve rekabetçiliğini sergilememiz için iyi bir şans olacak.”

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top