2017’de kim, ne ile, kiminle, nerede yarışacak? – 2 (Ralli,kros,tırmanma)

 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yeni sezonda 6 takımla yarışmaya hazırlanan BC Vision’un sezon içinde 7 araca çıkması yüksek olasılık. Takımın R5 ve diğer araç parkı için hem İtalyan hem de Macar garajla çalışacağını belirten takımın hem patronu hem de birinci pilotu Burak Çukurova kendisinin 2017’de Skoda R5 ile yarışacağını ve 2016’da sezonu Türkiye Grup N Şampiyonu olarak kapatan Uğur Soylu’nun da Skoda R5 ile takımda yer alacağını söyledi. Rallide Citroen R2 ile Süheyl Polatoğlu, Pejo ile Hakkı Ağaoğlu ve yine Peugeot ile İzmitli Ferhat Tanrıbilir, GP Garaj çadırı altında yer alacak isimler.

İstanbullu rallicilerden Menderes Okur yeni sezonda büyük olasılıkla Evo ile devam edecek ama Mart ortasına kalmaz sürpriz haberini ajansta okuyor olabileceksiniz! Bursalı İsmet Toktaş Fiesta R2T’si ile ralli yaparken, bu sezon tırmanmalara katılmayacağını belirtti.

Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nda Parkur Racing’in planları şampiyonanın seyrini etkileyecek. Takımın şampiyon pilotu Engin Kap ve ikinci pilot Burak Türkkan’ın yarışması patron Kerem Üstünkaya’nın desteğine bağlı. Yurt dışında yaptırılan Sierra ile yabancı müşterilere kiralama planları da gündemde olan Parkur’da en net olan bulgu, bu yıl takımın adında Bonus olmayacak. Ünifree’nin ticari alanda banka değiştirmesi, Bonus sponsorluğunu da sonlandırdı.

Kerem Üstünkaya’nın sezon içi bir veya iki rallide iş yoğunluğundan fırsat bulması halinde Mk2’sinin direksiyonuna geçmesi söz konusu. Historik garajı Junior Servis’te ise BMW’si ile Haydar Güçlü, Opel Ascona ile toprak rallilerde Mustafa’nın oğlu Doğuş Gökay, 131’i ile Levent Gür ve BMW ile Bursalı İbrahim Öztürk yeni sezonda historik klasmanında görünecek isimler.

Türkiye Tırmanma Şampiyonasında İzmirli pist yarışçılarından Cem Yudulmaz, 2017’de Honda TypeR’ı ile tercihinin tırmanmadan yana olacağını ajansa açıklamıştı. Bursalı tırmanma şampiyonu Hakan Ertarman da yeni sezonda ulusal şampiyona kovalamayacak, ama Bursa’daki tırmanma yarışında start alacağını ifade etti. Tırmanacak Evo’cuların başında ise Ankaralı ‘hoca’ Kadir Murat Altıntaş geliyor. Mehmet Pınarbaşı’nın Evo’sunu alan Antalyalı Okan Tanrıverdi ve Opel Astra ile Ankaralı Çağlar Ünüvar tırmanacak diğer isimler arasında yer alıyorlar.

Rallikros bu yıl da katılım anlamında en zayıf şampiyona olacak görünüyor. Bu sezon rallikrosta şampiyona kovalayacağını açıklayan tek takım olan, Avitaş Motorspor oldu ancak takımın Control’ü ile sadece kendisinin yarışacağını açıklayan takımın Sportif Direktörü Halid Avdagiç takımın diğer pilotları  Kerim Orak ve Bora Arabacı’nın yarışmayacaklarını belirtti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top