Ankara’da kar ve buz, Off çektirdi!

Ankara Offroad Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel 2017 Ankara Offroad Kupası’nın ikinci ayak yarışı Ankara’nın Mühye köyündeki yeni parkurda yapıldı. Soğuk ama güneşli bir Ankara gününde mevsim normalleri gereği beklenen kar yağışı yoktu ama haftanın son günleri yağan etkili kar yağışı yarışın tek etabının zeminini bembeyaz bir örtü ile ve yer yer buzla kaplamıştı.

Sevda Özgiray direksiyonu sevdi

Mühye köyü bitişiğinde bulunan ve hazineye terk edilmiş eski askeri atış alanının, kullanıldığı dönemden kalma ve muhtemel patlayıcıların etkisi ile açılmış pekçok çukur nedeniyle p ay yüzeyini anımsatan seyirci etabının 13 kapı geçişinden biri yarışçıların talebi doğrultusunda genişletildi, 2 kapı ise bazı araçların atılmaları sonucu bypass’ları ile birlikte kilitlenince yarış direktörü tarafından ilk etapta geçişleri iptal edildi. Etabın ilk servis molası sırasında bu kapılara iş makinası tarafından müdahale edilerek dere geçişi doldurulup düzeltilerek genişletilince kapılar sonraki etap geçislerinde yine kullanıldı.

İsmail Ayhan şanssızdı ve 2’nci oldu

Ankara, Karabük ve Denizli’den 19 kayıt yapılan yarışa 3 ekip katılmadı. Aynı etapta gün boyunca dört kez start verildi, her etapta 3 tur atıldı. Parkurun sertliğinden lastikler fazlasıyla nasiplendi, bazıları patlatan lastiklerden dolayı birçok takla yaşandı, diferansiyeller, akslar, şanzımanlar etabın sertliğine dayanmadı, mekaniklere çok iş düştü. Araçlarını kollayarak yarışanlar gün sonunda podyum yaparken, yarınki üçüncü ve sezonun son yarışı öncesi araçlar Ankara’daki barajlara taşınarak bakıma çekildiler.

Himmet Şengül 3’ncü oldu

Yarışın favorisi olan İsmail Ayhan, ikinci etapta buzlu bir çukura düştü ve kendi imkanları ile çıkamayınca resque ile servise çekildi. Hem bu 2’nci etaptan sıfır çeken hem de kural gereği sonraki üçüncü etapta 5 dakika ceza ile süper ralli yapan ve bu etapta da en iyi puana ulaşamayan İsmail Ayhan, yarış sonunda 2’nci olmasına değil ama ilk etapta iki kapının iptal edilmesine itiraz verdi ancak daha sonra bu itirazını da geri çekti. Yarışta, aslen Giresunlu olan Ufuk Bekdemir birinci, İsmail Ayhan ikinci olurken, Himmet Şengül podyumu tamamladı.

Onursal Gayrimenkul Değerlendirme şirketınin sponsor olduğu yarışın kupa töreni sonuçların açıklanmasından hemen sonra servis alanında yapıldı. Ankara Offroad Kupası’nın üçüncü ve son yarışı yarın (25 Aralık pazar) yapılacak. Yine Mühye köyündeki kapılı seyirci etabındaki mücadelede etap ama bu kez ters yönde geçilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top