V1’de şampiyon, çifte kupayla taçlandı

161127-v1-burak2

V1’de son şampiyon, Burak Çukurova, son hafta yarışlarında çifte birincilikle Şampiyonluğunu taçlandırdı. Günün ilk yarışını önde tamamlayan Burak Çukurova, ilk 6’nın ters sıralaması ile start alınan ikinci yarışta da geriden gelip yaptığı atakla liderliği ele aldı ve 12 turkluk mücadelede sonunda yine damalıyı ilk sırada görüp birincilik kupalarını duble yaptı. Kupa şampiyonluğunu son ayak öncesi ilan eden Burak Çukurova, bu çifte zaferle şampiyonluğunu birkez daha coşkuyla kutladı.

161127-v1-izm-burakİzmir Park’ta gerçekleştirilen günün ikinci yarışında ilk yarışın 6’ncısı olarak ikinci yarışta pole pozisyonda start alan Alkan Güven, yeğeni Ayhancan Güven’in yerine katıldığı yarışta sergilediği performans ile göz doldurdu ve adrenalin tutkusunun aile damarlarında hakim olduğunu gösterdi. Startla birlikte liderliği ele alan Alkan Güven birkaç tur sonra tamponuna kadar gelen Burak Çukurova’nın baskısına karşı koyamadı ve yarışta liderlik şampiyona geçti. Kalan turları da lider olarak tamamlayan Burak Çukurova, 12 tur sonunda damalıyı yine ilk gören isim oldu. Bursalı genç pilot Çağlayan Çelik vites sorunu yaşadı ve yarışı bitiremedi. Günün ilk yarışında gençler kupasını kaldıran Çağlayan ikinci yarışta ise podyum göremedi.

161127-v1-gencpodyumAçık ama rüzgârlı bir İzmir pazarında adrenalini doyasıya yaşayan V1’ciler, yarış sonrası düzenlenen ödül töreninde kupalarını aldılar. Burak Çukurova’nın şampiyonluğunu kutlamak için sponsoru tarafından hazırlanan pastanın kesilmesinden sonra, İzmir Valisi, Emniyet Müdürü ve üniversite rektörünün katıldığı törende önce günün yarışlarında podyum yapan sporcular kupalarını aldılar, hemen ardından da sezonun podyum kupaları dağıtıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

161127-v1-ccelik

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top