Baja Anatolia’da ilk günün sürprizleri

20161118143945_img_5981

Bu yıl ilk kez düzenlenen Baha Anatolia’da ilk gün geride kaldı. Gün boyunca iki zorlu etapta zaman karşı yarışan ekipler, bakım ve onarımları yapılsın diye araçlarını servis alanında mekanikerlerine teslim edip, kendileri ikinci günün yol notu üzerinde çalışmaya başlarken, akşamın alaca karanlığının çökmek üzere olduğu servis alanında mekanikerler kadar yoğun bir tempo sergileyen organizasyon görevlileri de bir yandan ilk gün klasmanını belirlemeye çalışırken, diğer yandan da kamp alanını akşam programına hazırlamakla meşgul oldular.

Dün Seydikemer’de beledlyenun önü den verilen seramonik startla başlayan Baja programı, yine dün öğleden sonra yapılan sıralama etabıyla devam etti. Fethiye’nın dünyaca ünlü Saklıkent kanyonundaki dere yatağında düzenlenen kapılı sıralama etabı zemini ve karakteri ile yarışçılardan tam puan aldı. Yarışın parkurdaki ilk günü olan bu sabah saat 9’dan itibaren servis alanından çıkış yapan ekipler öğleden önce ve sonra olmak üzere iki farklı özel etapta kendilerinin ve güçlü makinalarının parkurdaki hünerlerini sergilemeye çalıştılar. Saklıkent’in konumlandığı dağların yamaçlarında zorlu orman yolları ve kuru ce iri taşlarla bezeli dere yatağında kurgulanan 20 km’lik günün ikinci etabı zorluk derecesi ile öne çıktı.

Yarışın iddialı isimlerinden Başkan Jeep olarak ta bilinen Murat Taşlıdağ, ikinci etabı ve günü bitirmesine karşın servis alanına geri dönerken normal etapta motordan kalınca büyük şok yaşadı. Ancak tecrübeli offoradçu yılmadı ve aracı servis alanında memanikleri tarafından motor sökümüne hazırlanırken, kendisi de kopilotu ile birlikte Fethiye’den Antalya’ya, bulduğu sıfır motoru almak için yola çıktı. Gece yarısından sonra yeni motor ile birlikte servis alanına dönmeyi planlayan Murat Taşlıdağ, günün ilk saatlerinde servis alanında şov yapacaklarını söyledi. Kendisi de jeep ustası olan ve İstanbul Sancaktepe’de Başkan Jeep’i işleten Murat Taşlıdağ yarışçı tulumunu çıkarıp usta tulumu giyecek ve servis alanında iki ağaç arasına kurulan zincirli jalasker (askı) ile indirilecek motorun yerine yenisini bizzat kendisi takarak mücadelesine ikinci gün kaldığı yerden devam edecek.

Murat’a bu sezon farklı yarışlarda kopolotluk yapan ve sezon içinde birlikte yarıştıkları Jeep Cherokee’yi satın alan ve direksiyonuna da kendisi geçerek Baja’ya yarışmacı olarak katılan Hüseyin Kurt ta ilk gün şanssızlık yaşadı ve gün boyu sorunlu navigasyonu yüzünden yol kaybedip zaman yitirdi. Kurt ta gece çalışan Başkan Jeep mekaniklerinin navigasyon cihazındaki sorunu onarmaları üzerine üçüncü güne sorunsuz başlayabilecek. Baja’da üçüncü gün Akdağlar’daki üç farklı özel etapla devam edecek.

Baja’da ilk gün sonunda motorda 2.20.19.3 ile Serkan Özdemir, atv’de 3.40.12.0 ile Ahmet Atilla Sert taş, SUV’da 2.38.21.8 Murat Nalçakan otomobillerde ise 2.26.18.8 ile Mert Becce lider durumda bulunuyorlar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Saklıkent-Fethiye

Baja Anatolia yarışçıları, Ralli  Dünyası dergisine üye olun, yarıştan fotoğraflarınız dergi kargosu ile birlikte hediye olarak adresinize gelsin.

Ayrıntılı bilgi için;
http://www.ralliajansi.org/abone-kosullari/rd/

Bilgi için; editor@ralliajansi.net ve/veya 05334918945

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top