‘Başkan’ Murat, Baja’da da kupaya göz dikti!

161115-baja-murat-jeep

Baja Anatiloa’nın startına sayılı saatler kala, garajlarda çalışmalarda son aşamalar gerçekleştiriliyor ve bu akşam itibariyle araçlar TIR’lara yüklenerek Fethiye Seydikemer için yola düşülecek. Perşembe günü start alacak ve 18 Motor, 6 UTV ve 37 otomobil olmak üzere 61 ekibin mücadele edeceği Baja Anatiola’da mücadele 20 Kasım pazar günü sona erecek.

161115-baja-murat-jeep2Yarışa 4.0 Jeep Cherokee’si ile katılacak olan İstanbullu offroadçu Murat Taşlıdağ’ın Anatolia Offroad kulübü adına yarışacağı Baja Anatolia’da kopilotluğunu bu kez aynı kulüpten Kubilay Mert üstlenecek. İsoff’un 2016 Challenge mücadelesinin son yarışında 1’ncilik kupalarını kaldıran Murat Taşlıdağ, Bostancı’dan Sancaktepe’ye taşıdığı garajı Başkan Jeep’te Kubilay’ın sahibi olduğu Cherokee’nin son hazırlıklarını gözden geçirirken, bir yandan da Ajansa yaptığı açıklamada “her zamanki gibi iddialı olduklarını ve Baja’dan da kupa ile döneceklerini” söyledi. Murat Taşlıdağ’ın kopilotu olarak bu sezon offroad ve Challenge’de yarışan Hüseyin Kurt ise, Taşlıdağ’la birlikte bir çok zafere ulaştıkları Cherokee’yi satın almakla kalmadı, bu kez direksiyonuna geçerek rekabete farklı dahil oldu. Bu sezon ‘Dr Team’ brandingiyle parkurlarda görünen Hüseyin Kurt’a bu yarışta kopilot olarak Loran Özsahanyan eşlik ederken, ikili Volf Road Racing olarak yarışa katılacak.

Baja’da ilk bülten çıktı! 161115-baja-murat-jeep3Diğer taraftan, organizasyon tarafından yayınlanan bültenle ilk gün geçilecek Prolog etabında kaydedilecek zamanların ilk günkü start sıralamasını belirleyeceği, en iyi ilk 10 zamanı kaydedecek yarışçıların ilk gün hangi sırada start alacaklarını seçebilecekleri belirtildi. Buna göre, ilk 10 zamanı yapan ekipler, start sıralamasındaki yerlerini kendileri belirleyecekler. Yarışın 2 ve 3’ncü günlerinde ise start sıralamaları motor, ATV, SUV, otomobil şeklinde belirlenecek genel klasmanlara göre ve ilk 10 ekip tersten sıralanacak şekilde belirlenecek. Aynı duyuruda, yarışa katılmak için ulusal yerine mahalli sporcu lisansının yeterli olacağı ilan edildi. Organizasyonun duyurusunda son bölüm, 8’nci etap olan Akdeniz ile ilgili oldu ve bu etabın özel etap yerine gösteri etabı olarak geçileceği duyuruldu. Ancak, 8’nci etap tüm ekiplerin geçmesi zorunlu tutulacağı, buna karşın  klasmanın ilk 7 etap üzerinden belirleneceği açıklandı.

img_5710Çağlayan Baja’ya girmiyor! Baja Anatolia’da TMF lisansı ile ve UTV ile yarışacağını açıklayan genç pist yarışçılarından Çağlayan Çelik‘in katılımı son anda iş engeline takıldı. Cuma günü Bursa’da önemli bir iş toplantısına katılması gerektiğini belirten Çağlayan Çelik, organizasyona bilgi vererek kaydını iptal ettirdi. Ancak Çelik, Pazar günü İzmir’de yapılacak olan Polo Cup’ta start alarak adrenalini pistlerde yaşamayı sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top