Seat Leon Eurocup yeni şampiyonuna kavuştu!

1478870405_seat_leon_eurocup_final_004

Niels Langeveld, Seat Leon Eurocup Şampiyonu!. Sezon boyunca beş birincilik, üç Pol Pozisyonu ve bir üçüncülükle başarılı bir performans sergileyen Hollandalı pilot, mutlu sona ulaşan isim oldu. Mikel Azcona (PCR Sport) ikinci yarışı kazandı ve uluslararası seride ikinci oldu. Seat Leon Eurocup’ın Barselona’daki Catalunya pistinde düzenlenen final yarışı sonunda, Baporo Motorsport’un Hollandalı pilotu Niels Langeveld, 2016 sezonunun şampiyonu oldu. Katalan pistinde Cumartesi günü yapılan ilk yarışta 12 binden fazla taraftarının önünde beşinci zaferini kesinleştiren Baporo Motorsport sürücüsü, varış çizgisini beşinci sırada geçti ve bu heyecanlı yarışın şampiyonu olduğunu kesinleştirdi.

Catalunya pistindeki ilk gün yarışına sekizinci sıradan başlayan Langeveld, en yakın rakibi Stian Paulsen’in ilk turda kaza yapmasıyla avantajlı konuma geçti. Paulsen’in denklemden çıkmasının ardından hayallerini gerçeğe dönüştürmek için varış bayrağına ulaşmaktan başka yapması gereken bir şey kalmayan Langeveld, bitiş çizgisine beşinci sırada ulaşırken, PCR Sport’tan Mikel Azcona haklı bir birincilik elde etti ve aynı zamanda 2016’nın ikinciliğini de garantilemiş oldu. İspanyol pilotun arkasından Fransız Julien Briché (JSB Competition) ve Portekizli Lourenço Beirao (PCR Sport) sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldılar.

Niels Langeveld’in sezon boyunca süren şampiyonluk mücadelesindeki en büyük dayanağı istikrarı oldu. SEAT Leon Eurocup’un 2016 sezonunda en fazla – toplam beş- galibiyet elde eden sürücü olmanın yanı sıra Hollandalı Yarışçı, Nürburgring’de üçüncülük; Silverstone, Paul Ricard ve Mugello yarışlarında üst üste üç Pol Pozisyon kazanmıştı. Estoril’de (Portekiz) yıla temkinli bir başlangıç yapan Langeveld, daha sonra dört yarıştan üçünü kazandı ve bunların ikisini kazandığı Paul Ricard pistinde (Fransa) serinin liderliğine yükseldi. Portekiz’deki müsabaka öncesinde Langeveld ve Stian Paulsen – sezonun büyük bölümündeki en yakın rakibi – yakın ve seyirlik bir düelloya başladılar ancak Baporo Motorsport temsilcisi Avusturya etabından itibaren, Catalunya’daki kader gününe kadar kontrolü elinden bırakmadı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top