Baja Anatolia için 62 kayıt!

161110-baja-map

Ülkemizin uluslararası arenada ses getiren tek offroad yarışı olan TransAnatolia’nın bu yıl gölgesel güvenlik sorunları nedeniyle ve son anda iptal edilmesi üzerine organizasyon (TransAnatolia Spor Organizasyonları Ltd. Şti), bir yandan 2017 için yeniden kolları sıvarken, diğer yandan da boş durmayıp ‘küçük’ Anadolia olarak ta yorumlanan Baja Anatolia organizasyonunu hazırladı. TransAnatolia’nın bir haftalık programına göre daha kısa kalan Baja Anatoli’a da, ekipler sadece 3 gün mücadele edecekler. 17-29 Kasım tarihindeki yarışın teknik kontrolü 17 Kasım’da yapılacak, start ise 18 Kasım’da verilecek ve 20 Kasım’da sona erecek. Baja Anatoli’da, Fethiye bölgesinin ünü dünyaca bilinen Seydikemer’deki Saklıkent’te kurulacak sabit kamp çevresinde yer alan etaplarda yol notuyla günlük 150-200 km toplam etap geçilecek.

Baja Anatolia’da ralli ve raid olmak üzere, biri zaman karşı yarışılan, diğeri gezi sınıfı olarak ta tanımlanabilecek iki farklı kategori mevcut. Ralli kategorisinde mücadele eden yarışmacılar güvenlik standartlarını (roll-cage, koltuk, kemer, tulum, kask) sağlar ve zamana karşı mücadele edecekler. Ralli yarışmacıları geçtikleri her etap için bir derece alırken, bu derecelerin toplamı kazanan yarışmacıyı belirleyecek. Ralli kategorisinde mücadele etmek isteyen yarışmacıların sürücü ehliyetlerine ek olarak sürücü ve yarışmacı lisanslarının da olması gerekiyor. Teknik kontrolü geçemeyen ralli araçları yarışmaya kabul edilmeyecek. Raid kategorisinde ise yarışmacılar zamana karşı yarışmayacaklar ve sadece navigasyonel bir mücadele verecekler. Raid yarışmacıları etap içinde yaptıkları kilometre ile yapmaları beklenen kilometre üzerinden her etap için puan alırlarken, en çok puanı toplayan ekip yarışı kazanacak. Raid yarışmacılarının sürücü ehliyetlerinin bulunması yeterli ve sportif lisanslara gerek yok. Ayrıca güvenlik amacıyla kasklarının olması mutlaka gerekli.

Baja Anatolia’aya katılabilecek araçlar otomobil, motorsiklet ve atv olarak tasnif görecekler. Otomobiller T1-2-3 olarak ayrılırken, T1  Prototip Cross-Country Araçlar kendi içinde de 4 sınıf olarak tasnif görecek; bunlar, 4×4 Benzinli, 4×4 Dizel, 4×2 Benzinli, 4×2 Dizel; T2 Seri Üretim Cross-Country Araçlar ise benzinli ve dizel olarak 2 sınıfa ayrılacaklar. Geliştirilmiş Cross-Country Araçlar T3 olarak ayrı tutulacaklar. Motosikletler 450cc ye kadar ve 450cc üstü olarak iki sınıfa ayrılırken, SSV’ler 1050cc ye kadar ve 1050cc üstü olarak; ATV de 4×2 quad ve 4×4 quad olarak iki farklı sınıfta yer alabilecekler. 5 Kasım tarihi itibariyle Baja Anatolia’nın açıklanan kayıt listesine göre ‘küçük (Baja) TransAnatolia’da 12 motor, 7 atv, 6 SSV ve 37 otomobil start alacak. Kayıt listesinde yer alan takım isimleri arasında ‘uçan biraderler’, ‘team telciler’, ‘geze-gen’, ‘uzaylılar’ gibi dikkat çeken isimler de yer alıyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

bajaentry

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top