Aydın’da V1 rüzgarı esti

20161030130613_img_4551

V1 Challenge Kupası 4’ncü ayak yarışları Aydın’ın Malazgirt meydanında yapıldı. 18 Yarışçının mücadele ettiği günün ‘ilk’ yarışında genç pilotlardan Ayhancan Güven damalıyı ilk sırada görüp, günün ilk 20 puanının ve 1’ncilik kupasının sahibi oldu. Açık ve güneşli bir pazar sabahı güvenlik nedeniyle halka kapatılan Malazgirt meydanı ve meydana çıkan sokaklarda oluşturulan 600 metrelik kısa parkurda motor sesleri öğleden önceki sıralama turları ile ortalığı kaplamaya başladı. Yarışmacı brifinginden hemen sonra, kupa puantaj sıralamasına göre dörtlü gruplar halinde parkura çıkan yarışçılar en iyi tur zamanlarına göre sıralandılar. Ardından belirlenen gruplara göre ilk yarış için start verildi.

Yağız Gedik’in pole pozisyonda start aldığı ilk grupta Cem Yudulmaz, Alper Coşkun ve tek bayan yarışçı olan Burcu Burktu Erenkul yer aldılar. Pist tecrübesi ile Yağız Gedik rakiplerini ardında bırakıp damalıyı ilk gören isim olmakta zorlanmadı ve üst gruba yükseldi. Yağız Gedik ile birlikte Galip Atar, Murat Aksüt ve Çağlayan Çelik‘in birlikte start aldıkları ikinci grupta seeding zamanı ile pole pozisyonda kalkan Çağlayan, rakiplerine fırsat tanımadı ve çıktığı gibi ilk sırada damalı gördü. Günün üçüncü yarışında, alt gruptan birinci çıkan Çağlayan Çelik, arka sağ sıradan start aldı, gruptaki diğer isimler ise Ümit Erdim ile Ahmet Mutlubaş ve Ahmet Burkay oldular. Startla birlikte aracında vitesi geç geçen Çağlayan Çelik, rakiplerinden birkaç saniye geriden başlamak zorunda kaldı. Ahmet Burkay gruptan birinci çıkarken, Ahmet Mutlubaş, Ümit Erdim ve Çağlayan Çelik elendiler.

Üçüncü grupta vaba-oğul Ahmet-Eren Burkay rakip oldular. Ubeyde Saygılı ve Ali Özerinç ile birlikte verilen startta Ali Özerinç pole pozisyonda kalktı ve startla birlikte önü aldı. Günün en şanssız ismi Eren Burkay oldu ve ikinci turda sol aks kırınca aracı ile parkur üzerinde kalakaldı. Ali Özerinç gruptan birinci çıkarken, Ubeyde Saygılı ve Ahmet Burkay elendiler. Eren’in aracı çekici ile servis alanına çekildikten sonra üst grup için start düzeni alındı. Alt grup birincisi Ali Özerinç ile birlikte Can Toprak Candan ve Efe Albağlar ile Adem Çetmen birlikte start aldılar. 4. sırada kalkan Ali Özerinç startta Can Toprak Candan’ı, parkurun şikanında ise Efe Albağlar’ı geçip 2’nciliğe yükseldi ancak damalıyı ilk gören isim Adem Çetmen oldu.

Günün ilk final grubunda pole pozisyonda en iyi sıralama zamanını yapan Ayhancan Güven yer aldı, Göksun Erkek, Burak Çukurova ile birlikte Adem Çetmen finalde start aldılar. Zor yarışta joker tercihi etkili oldu, Göksun Erkek son turda jokeri kullandı ancak Ayhancan’ı geçemedi, Burak Çukurova 3’ncü olup podyuma çıkarken Adem Çetmen 4’ncülükte kaldı. Aydın’daki 4’ncü ayak, günün ikinci yarışı ile tamamlandı. Haber yayına hazırlandığı zaman ikinci yarışın hazırlıkları yapılmaktaydı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Aydın

[metaslider id=32961]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top