Hitit’te sezon kapandı

Kerem Üstünkaya - Özden Yılmaz

Kerem Üstünkaya – Özden Yılmaz

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son ayağı olan Hitit Rallisi’nde rekabet yavan kaldı. Çorum’da düzenlenen son ralli öncesinde şampiyonluğu garantileyen Yağız Avcı, başarısını taçlandırmak için çıktığı parkurda 8 özel etabın 4’nde en iyi zamanları yaptı, 16.6 saniye farkla finişe 2’nci olarak ulaştı. Rallinin diğer 4 etabında en iyi zamanları kaydeden Murat Bostancı ise 50,36.8’lik toplam zamanıyla tak’a ilk çıkan isim oldu.

Takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu da 51.24.3 toplam zamanıyla podyumun 3. basamağında yer aldı. 8’ı mahalli olmak üzere 35 ekibin start aldığı rallide ilk gün (cuma) seramonik startın ardından seyirci özel etabı geçildi. Servis alanının da kurulduğu Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen seyirci etabında 1 salise farkla en iyi zamana ulaşan Yağız Avcı ilk günü de lider olarak tamamladı. Takım arkadaşından 1.4 salise daha hızlı zamanla ilk etaptan çıkan Orhan Avcıoğlu 2’nciliğe yerleşirken, Murat Bostancı 4’ncü zamanda kaldı.

Araçlarını fuar alanında ayrılan kapalı parka teslim eden ekipler, asıl mücacele için cumartesi sabahı yeniden direksiyon başına geçtiler. iki farklı etabın 3’er kez geçildiği gün ortasında servis molası verildi, yarışın son etabında da power Stage uygulamasıyla ekstra puanlar dağıtıldı. sezonun önceki yarışlarından farklı bir kurguya sahip olan Hitit’te ilk gün olan cuma, start, shakedown ve seyirci etabı geçildi, 7 etabın yer aldığı üç lup, power stage etabı ve finish ise ikinci gün olan cumartesi gününe serpildi. Yarışın pazar gününe aranmaması ise pazar günü Aydın’da V1 Challenge kupasının 4’ncü ayak yarışının yapılacak olması ve rallide yarışan bazı isimlerin V1’de de yarışacak olmasındandı.

Yarışın tamamında iki kaza yaşandı bunlardan birinde 000 görevlisi olarak parkura çıkan Micra ikinci etabın ikinci geçilişinde finişe birkaç yüz metre kala takla attı, Ankaralı ekip; Deniz-Zeynep’te sorun olmadı ancak araç görevine devam edemedi. Diğer takla haberi ise mahalli de Astra GSI ile yarışan Bursalı Faruk Güzelçalışkan’dan geldi, kopilotu Burçin Süer’in takla sırasında rollcage ile tavan arasında sıkışan küçük parmağının kırıldığı öğrenildi. Ikinci gün (bugün) ilk etapta yarışta görev yapan çekicinin etapta yoldan çıkması üzerine yarış sabah 40 dakikalık bir notralizasyon ile başlayabildi.

Altı ekibin start aldığı historikte Bonus Parkur Racing 3 adet Mk2 ile tek tabanca yarıştı. sezon şampiyonluğunu yarıştan önce ilan eden Engin Kap, seyri keyif veren sürüşü ile yine az sayıdaki seyirciyi mest etti, takım arkadaşı Burak Türkkan’ın ardindan 2’nci bitirdi. Parkur Racing’in historik podyumunu kapaması, parkurlara sürpriz geri dönüş yapan patron Kerem Üstünkaya’nın yaşadığı sürpriz abandone ile mümkün olamadı. Yarışın 4’ncü etabının 13.5 km’sinde ve finişe 1 km kala elektrik sorunu yaşayan Mk2’si ile Üstünkaya yarışı bırakmak zorunda kaldı. Hitit’in toprak etaplarını başarılı bulan yarışçılardan kimisi powerstage etabının zemininden yana eleştirdiler. Hitit Rallisi ile birlikte 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası da tamamlandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çorum

Yarışın fotoğraf galerisi için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top