Mercedes AMG Petronas evinde zafer arıyor

Formel 1 - MERCEDES AMG PETRONAS, Großer Preis von Singapur 2016. Lewis Hamilton ; Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS, Singapore GP 2016. Lewis Hamilton;

Formula 1’de 2016 sezonunun 16. yarışı olan Malezya Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başladı. Sepang Pisti’nde 2014 yılında yarış zaferine ulaşan Lewis Hamilton, yeniden podyumun en üstüne çıkarak şampiyona liderliğinde avantajı lehine çevirmek istiyor. Son 3 yarışta da podyumun en üst basamağını kimseye bırakmayan Nico Rosberg ise kazanarak liderliğini sürdürmek için mücadele edecek. Toplamda 56 turdan oluşan 310.408 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas takımı zirveyi yine elinde tutmak istiyor. Malezya’da 2014 yılında yarış zaferine ulaşan Lewis Hamilton, yeniden podyumun en üstüne çıkarak şampiyona liderliğinde avantajı lehine çevirmek istiyor. Son 3 yarışta da podyumun en üst basamağını kimseye bırakmayan Nico Rosberg ise kazanarak liderliğini sürdürmek için mücadele edecek. Petronas’ın evi sayılan Sepang Uluslararası Pisti’ndeki yarış öncesinde Rosberg, 273 puanla sürücüler sırlamasında birinciliği elinde tutuyor. Takım arkadaşı Hamilton ise 265 puanla ikinci sırada. Mercedes AMG Petronas da en yakın rakibinden 222 puan farkla 538 puanla markalar klasmanında zirvede yar alıyor.

Son olarak 2014 yılında Malezya’da podyumun en üst basamağına çıkma başarısı gösteren Lewis Hamilton “Singapur benim için çok zor bir hafta sonuydu. Ama podyuma bir şekilde çıkmak en azından hasarımızı azalttı. Nico ise harikaydı. Bu böyle gidecek. İkimiz de çok mücadeleciyiz. Bazı hafta sonları o iyi iş çıkartacak, bazı hafta sonları ben. Bunlar bir araya gelirse harika hafta sonları oluyor. Momentum tekrar benim elime geçer mi, ne zaman geçer tam bilmiyorum. Ama hala önümüzde 6 yarış var. Ve ben elimden gelenin en iyisini yaparak sonucun geleceğini umacağım. Bir spor adamı olarak da daha fazlasını yapamazsınız. Yeniden liderliğe oturmak için iyi sonuçlar almalıyım ve bunu sürdürmeliyim. Ki sezonun bir kısmında bunu yaptım ve tekrar yapabilirim. Sepang bu yolda ilk adımım ve gerçekten büyük bir heyecanla yarışı bekliyorum. Bu pistte iyi işler yaptım. Bir de Malezya’da Petronas ekibinin de arasında olduğu harika bir destek var. Harika bir hafta sonu olacağını umuyorum. Bir de buna alacağımız iyi sonucu ekleyebilirsek kusursuz olur” dedi.

Singapur’da zafere ulaşan Nico Rosberg ise “Singapur’da harika bir hafta sonu geçirdik. Aracımın içinde çok iyi hissettim. Sıralamalarda çok iyiydik, müthiş bir start aldık, Daniel Ricciardo ile yaşadığım büyük çekişmede zirvede kaldım. Takımım, geçen sene neyin yanlış gittiğini iyi analiz edip çok iyi bir iş çıkardı. Ekibimle gurur duyuyorum. Her hafta kazanabilecek bir aracın içinde olmak bir pilot için inanılmaz bir duygu. Ama henüz hiçbir şeyi garantilemedik. Gidilecek yolumuz var ve ben bu yolun keyfine varıyorum. Red Bull ve Ferrari, bizi zorluyor. Onların önünde kalmak için büyük mücadele veriyoruz. Bu izleyenler için olduğu gibi bizim için de iyi. Çünkü bizi ne kadar zorlarlarsa bir de o kadar gelişiyoruz. Malezya’da geçen sene işler bizim için iyi gitmemişti. Bu sebeple eğer Sepang’ta kazanabilirsem bu harikanın da özetişinde olur. Ayrıca, bizim yarışlarda ekstra avantaj elde edebilmemiz için çok çalışan Petronas ekibini de görmek için sabırsızlanıyorum. Umarım onlara evlerindeki bu yarışta istediklerini verebilirim” diye konuştu.

Malezya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
1 Ekim 2016 Cumartesi;
09:00- 10:00 Antrenman Turu
12:00- 13:00 Sıralama Turları
2 Ekim 2016 Pazar;
10:00 Malezya Grand Prix

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top