Paris’te üç güzel!

160929-paris-fuar-wrc-yaris

Dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından bir olan Paris Motor Show’da, caddelerin olduğu gibi, 2017 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın prototip sürümleri de gözler önüne çıktı. Toyota Başkanı Akio Toyoda, 16 yıllık bir aradan sonra Japon üreticinin WRC’ye dönüşü ile Yaris WRC’de teknoloji devi Microsoft ve Toyota gazoo Racing takımını arasında bir ortaklık olduğunu duyurdu. Toyoda, yarış takımın patronu Tommi Mäkinen eşliğinde Microsoft brandingi taşıyan bir Yaris WRC test aracı ile medyanın karşısına çıktı. Toyoda, Yaris’in rekabeti en üst düzeye çıkaracağını söyledi. Mäkinen ise, lastik firması Michelin, DMG Mori ve Panasonic ile ek ortaklıkların açığa çıktığı fuar şovunda arabayı bizzat sahneye kullanarak getirdi.

160929-paris-fuar-wrc-i20Hyundai’nin i20 World Rally Car üç kapılı i20 yol otomobiline dayanıyor. Koreli üretici Nisan ayında testlere başladı ve takım patronu Michel Nandan, son hali onaylanmadan önce şasi ve motorda küçük değişiklikler olacağını söyledi. Nandan, “2017 WRC yönetmelikleri tüm takımlara ve bize heyecan verici bir mühendislik fırsatı teklif etti. Değişiklikler daha geniş ve daha güçlü arabalar ile dünya çapında sahnelerinde WRC eğlence düzeyini yükseltmeye olanak verecek“dedi.

160929-parisfuar-wrc-dc3Citroën ise 2017 yarış aracının C3 WRC olacağını geçtiğimiz hafta doğruladı. Henüz son hali olmamasına rağmen, Paris otomobil Fuarı’nda yapılan açıklamada, Rallye Monte-Carlo’nun başlangıç, Ocak ayında ise nihai tasarımın söz konusu olacağı söylendi. Takımdan yapılan açıklamada, “şampiyonada yarışacak son hali şimdiki FIA WRC düzenlemelerine tam uyumlu olsa da, C3 WRC konsept otomobil neredeysehazır” denildi. Daha dinamik bir WRC oluşturmayı amaçlayan yeni düzenlemeler, daha fazla aerodinamik özgürlük ve daha uzun ve daha geniş araçlar sağlamasının yanı sıra, gelecek sezonun araçlarına daha fazla güç getireceği belirtiliyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top