İstanbul’un ardından..

LOGO-AHOSGOR-250Sezonun kapanış randevusu olarak 29 Ekim’de Çorum’da yapılacak olan Festival Rallisi öncesinde gerçekleştirilen İstanbul Rallisi’nde alışıldık heyecan ve atmosfer bu yıl biraz eksik kaldı. Parkurdaki rekabet zirve katlarında sert geçse de, ilk podyumun son basamağı ile bir öncesi arasında 6 dakikaya yakın fark olması da dikkat çekici bir ayrıntı oldu. Rallide iki gün boyunca geçilen sekiz özel etabın beşinde en iyi zamanlara imzasını atan Orhan Avcıoğlu’nun son iki etaptaki performansı ile ele geçirdiği liderliği finiş tak’ına taşıması, festival öncesinde genç sporcuyu 12 puan farkla Türkiye 2’nciliğine yükseltti ama, sezonun son yarışı olan festival rallisinin 0.8 katsayı ile değerlendirilmesi yüzünden bu son yarışı kazansa dahi şampiyonluk için yeterli olmayacağı için heyecanı arttırmıyor. Puantajda eşitlenmesi sonucu ise, kural gereği, yarış zaferine bakıldığında, Orhan, sezonun Türkiye 2’ncisi olarak noktalayacak. Ajansa yaptığı değerlendirmede, şampiyonluğun kaçacak olmasına çok ta takılmadığı anlaşılan Orhan Avcıoğlu, en çok, ‘kendilerine sunulan imkanı en iyi değerlendirip değerlendirmediklerin baktıklarını’ söyledi ve İstanbul Rallisi’nde sergilediği performanstan yana da memnuniyetini gizlemedi. 

İstanbul Rallisi’nde kazanan ve liderliğini koruyarak şampiyonluğunu garantileyen Yağız Avcı ise, rallinin son iki etabında debriyaj problemi nedeniyle çok rahat olamasa da, kariyerine dahil edeceği bu şampiyonluğu festival rallisinde kutlamaktan da geri kalmayacak. Debriyajdan yana dertli bir diğer isim olan Burak Çukurova, Eskişehir’de takımın diğer bir aracının yaşadığı kazanın yarattığı kara bulutlar dağılmadan İstanbul’da bu kez kendisinin sondan bir önceki Oruçoğlu etabında debriyajdan yarış dışı kalması ile bu kez hedefine ulaşamadı. Üstelik İstanbul’da son anda kaybettiği kıymetli puanlar, kariyerindeki hayli yüksek yarış bitirme  oranıyla gurur duyan Burak’ın hem bu övğünç tablosuna eksi puan yazdırdı ve aynı zamanda şampiyona klasmanındaki yerinden etti. Son yarış öncesi hem Orhan ve hem de Murat, puantaj tablosunda Burak’ın önüne geçti. 

Rallinin toprak etaplarında, ilk gün çok az da olsa bir kayganlık vardı, fakat ikinci gün öğleden sonraki geçişlerde çamurlardan eser kalmadı. İkinci günün ilk etabı olan Göçbeyli’nin su geçişi yarışın akşına da set çekti.  Rallinin ‘0’ öncü aracı, Erdal Oral’ın ‘mavi’ Mk1’inde, ilk gün direksiyonunda çiçeği burnunda anne Burçu Çetinkaya, yanında ise söz yazarı ve şarkıcı Sinan Akçıl vardı ama Göçbeyli geçişinde Escort, suya takıldı ve yolu geçişe kapadı, bunun üzerine yarışta akış durdu ve tam 34 dakika sürecek bir nötralizasyon verildi. Aynı su geçişi, kimi historikçinin de kabusu oldu. Bunlardan biri olan Sinan Dündar’ın Golf’ü de suda kaldı, sonrasında çalışmakta zorlandı, hatta hayli zaman kaybına da neden oldu ama Dündar’lar sonuçta geç te olsa, zor da olsa finiş görüp tak’a çıktılar, fakat bu ralli onlar için hiç bitmez oldu. 

İstanbul Rallisi’nin historik podyumu da farklı bir sürpriz sonuçlandı. Elbette, şampiyon Engin Kap, ilk gün ilk etapta buji kablosu çıkıp ta arıza tespit edip giderilene kadar 2 dakika kaybetse de, sonuçta kariyerine yeni bir şampiyonluk daha eklemesinin arifesinde, İstanbul’da ve yine açık ara farklı kazandı fakat alışıldık olmayan, diğer Mk2 ile yarışan Burak Türkkan’ın sezon boyunca takımı 1-2’nciliğe abone eden performansını bu kez gösterememesiydi. Yine de Murat 131’li iki rakibinin ardından historik’te finişe 4’ncü olarak gelen Burak’ın derdi, ilk gün ilk etapta distribütör okuyucu kablosunun içeriden kopmasıydı ve hemen ikinci etapta yarış dışı kaldı, süpeRally ile ikinci gün parkura geri döndü. 4’ncülük şüphesiz garajın 1-2 hesaplarına uygun değildi ama sonuçta yine de haneye puan yazdırdı. İstanbul’daki tek takla ise, Antalya’nın Kenan Kar’dan geldi. İlk gün seyirci etabının son virajından iki teker havada çıktı, tümseğe takıldı, oradan kurtulma çabası sonrası küçük bir kanalın içinde taklaya sardı. 

Ve grup N’in bahtsız kaderi, İstanbul’da nüksetti. Hafta sonu ajanstaki haberlerde de yer verildiği üzere, grup N’de sıkı bir rekabete soyunan İstanbullu iki rallicinin İstanbul maceralarının içerisinden süpeRally geçti! Menderes Okur, Evo 9’u ile ilk gün start alıp bıraktı. Akşam serviste sorun giderip kapalı parka girdi ve ikinci gün yeniden start aldı ama bu kez da motordan kaldığı etaptan çekici sırtında döndü. İstanbul’da grup N lideri olarak start alan Uğur Soylu da şanssızdı fakat rakibinin yanında bu şanssızlığın lafı çok edilemezdi. İlk gün önce debriyaja takıldı, seyirci etabında ön diferansiyelini kırdı ve kalakaldı. O da Süper kartını çekti, Evo’su servise taşındı, söküldü ve onarıldı, ikinci gün zaman cezaları eklenerek parkura geri döndü ve klasmanda biraz da tırmanmayı başararak 6’nsı sırada finiş gördü, grup N’de şampiyonluğu çifte kulpundan yakaladı.

15 Temmuz’da ülkece yaşadığımız ve tüm düzenleri bozan darbe kalkışmasının yarattığı karamsarlıklardan etkilenen otomobil sporlarında 2016 ‘kayıp’ yılda, İstanbul Rallisi de; oldu, bitti ve vazife gerçekleştirildi. Yarışan da, yarıştıran da, düzenleyen de seyreden de bu yarıştan çok bir şey anlamasa, zevk ve keyif adına kırıntı dahi bulamasa da, İstanbul Rallisi, başladığı nokta olan İstanbul Park içerisindeki İPOP’da kurulu tak’ta tamamlandı. Kazananlar kupalarını gururla kaldırdı, kaybedenler yerindi ve şimdi gözler Çorum’da yapılacak olan festival rallisine çevrildi. Temenniler, bu yarışın da bir an önce ama sorunsuz tamamlanması ve bir garip sezon olarak kayda düşülecek olan 2016’nın bir an önce tarihin tozlu raflarına uğurlanması üzerineydi. Tabii, 2017’nin yeni ve taze umutlarla parkurlara da bereket ve rekabet getirmesi dileği eksik edilmedi.

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top