Fin GP’sinde Meeke önde

160730-wrc-fin-latvala

Finlandiya’da İkinci gün sonunda Citroen’in İngiliz pilotu Chris Meeke 18 saniye dakika farkla liderliğini üçüncü güne (cumartesi) taşırken, Finli rallici Jari Matti Latvala ‘evinde’ liderin en yakın takipçisi olmayı sürdürdü. Rallinin en dikkat çekici gelişmesi, 10’ncu etap olan 15 km’lik Surkee’nin ikinci geçilişinde yaşandı. Son şampiyon Sebastian Ogier, etabın 11.2’nci km’sinde yoldan koptu ve bir hendeğe düştü. Polo’yu hendekten çıkarmak adına Finli seyirciler büyük çaba sarf etti ancak bu çaba dahi şampiyon pilotun 16 dakika kaybetmesine önleyemedi. Sonuçta, Ogiern podyumdan klasman dibi sayılacak 53’ncülüğe kadar geriledi.

Ogier, “direksiyon hakimiyeti çok zordu ve bir virajı ,içten kesmek kesmek istedim ama sonuçta hendeğe düştüm. Tamamen benim hatamdı. Seyirciler bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar” dedi. Üçüncü güne Meeke’nin ardından 2’nci sırada başlayacak olan  Jari-Matti Latvala da Ouninpohja etabına dikkat çekti ve “İkinci gün Meeke’yi geçmek için çabamız yeterli olmadı. Finlandiya’da parkura ilk çıkmanın önemi çok büyük. Limitte sürmek ve üzerimizdeki baskı sürecek ama pes etmeyeceğiz. 33 km’lik Ouninpohja etabında her şey olabilir” dedi.

VW Takım Direktörü Jost Capito, “Finlandiya Grand Prix’si olarak nitelenen Finlandiya Rallisi’nin muhteşem ve yüksek hızlı etaplarında pilotlar her şeylerini ortaya koymak zorunda. Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen ve Sébastien Ogier bugün güçlü bir performans sergileyecekler. Sebastien Ogier üst sıralara tırmanacaktır” diye konuştu. Rallide üçünncü gün altı etap geçilecek. Bunlardan ikisi 33 k’lik Ouninpohja etabı.

1.Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën, 1h 13m 22.2s
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 18.1s
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 44.3s
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 45.4s
5. Craig Breen/Scott Martin (IRL/GB), Citroën, + 53.8s
6. Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 58.2s
7. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 1m 02.9s
8. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, + 1m 14.4s
9. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 1m 22.6s
10. Esapekka Lappi/Janne Ferm (FIN/FIN), Škoda, + 2m 01.8s
53. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 16m 53.3s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top