Dünya rallikrosunun kalbi ‘cehennemde’ atıyor!

160610-NORW-1

Dünya Rallycross Şampiyonası’nın Norveç’in kuzey denizindeki kasabası Trondheim’de bulunan rallikros pistinde hafta sonu yapılacak olan ayağı öncesinde, bugün sıralama turları için kuralar çekildi. Dün etkili olan soğuk havanın bugün güneşin hüzünü göstermesi ile nispeten yumuşaması, Vikinglerin vatanında yüzlere daha bir tebessüm estirdi. Bugün ve hafta Dünya Rallikros Şampiyonası Süper Car, Touring Car ve RXLites’da toplam 80’nden fazla sporcu, pazar günü akşamüstü podyumlarda kendilerine yer bulup eve kupa ve puan ile dönmenin planlarını yapıyorlar.

Trondhelm'de Türk bayrağı

Trondhelm’de Türk bayrağı

Son yıllarda dünyada yıldızı parlayan rallikrosta, pek çok yetenekli genç sporcularının yanısıra dünya ralli ve pist şampiyonalarının tecrübeli kurtları da rekabete renk katıyorlar. Dünya Ralli Şampiyonası’nın iki efsane sporcusu Fransız Sebastian Loeb ve yakın geçmişin efsanesi Peter Solberg, Kuzeyin bu şirin kasabasında şüphesiz odak noktaları. Solberg, Norveçli olması nedeniyle, haliyle çok daha fazla ilgi merkesi oluyor. Fanlarının ve tandaşlarını önünde, arka bahçesi olan Tronhelm’de kazanmaya en yakın bir isim olması da dünyanın dört bir yanından gelen medyanın doğal ilgisini çekiyor.

Avitaş'ın patronu Halid Avdagiç (solda)

Avitaş’ın patronu Halid Avdagiç (solda)

Trondheim’e davetlisi olarak geldiğimiz Avitaş Motorspor’un Pendik’te imal ettiği araçların dünyanın dört bir yanından tecrübeli ve gelen tüyü bitmemiş genç yetenekler tarafından yoğun bir şekilde tercih ettikleri RXLites Şampiyonası, kros parkurlarının rekabeti yüksek bir değer olması ve Norveç’in kutuplara yakın bir kasabasının girişinde Türk bayrağının ilk direğinde dalgalanması, haliyle motivasyonumuzu da yüksek tutuyor.

Servis alanı

Servis alanı

Avitaş Motorsport’un hayallerini globalleştirmede başarılı Direktörü Halid Avdagiç ve ekibinden Kerem Orak ve Çağlar Süren ile birlikte, Trondhelm’in servis alanına ayak bastığımız andan itibaren gördüğümüz ilgi de diğer bir iftihar konusu. Sadece RXLites araçaların tamamını Pendik’deki fabrikada üretmekle kalmayan Avitaş, aynı zamanda Süper Cars araçların kaportalarında da ciddi bir üretim sahibi. Avitaş’ın Direktörü Avdagiç, ‘Hayallerinin’ bugün geldiği noktayı göstermek açısından, Trondhelm’deki yarış kadar gelecek hafta Amerika’nın Daytona pistinde yapılacak olan yarışta 18 sporcunun Türk yapımı araçlarla gazlayacak olmasına da heyecan ve gururla işaret etti.

Peter Solberg evinde rahat

Peter Solberg evinde rahat

Bugün Trondheim’deki basın merkezinde, yarışacak sporcular, kura çekiminde start yerlerinin belirlenmesini yakından takip ettiler. Yarışların ilk sıralama turlarında araçların dizilimleri bu kurada belirleniyor. Haftanın diğer sırlama (eski adıyla Heat) turlarındaki yerleri ise ilk sırlama turu sonuçlarına göre belirlenecek. Sebastein Loeb ve Peter Solberg gibi efsanelerin yanısıra Trondheim’de öne çıkan diğer kros sporcuları arasında bir de özel sporcu var. Avitaş tesislerinde özel hazırlanan bu araçta tüm kullanım fonksiyonları direksiyondan idareli. Bir diğer dikkat çeken nokta; krosta yarışan 17-20 yaş aralığındaki genç pilotların bazıları, ‘babadan’ şanslı olanlar. Krosta garaj sahibi olan bazı eski sporcular, bugün çadırlarının altındaki sıralı araçlarından birinin direksiyonunu çocuklarına teslim ederek nesillerine büyük şans tanıyorlar.
160610-NORW-66Trondheim’deki kura çekimlerinin tamamlanmasından sonra gözler haftanın ilk sıralama turuna çevrildi. 5’li yanyana startlarda kazanan aldıpı puanlarla yarı mücadelesine yükselmek için mücadele edecek. Ardından yarı finallerdeki gruplar belirlenecek. Cumartesi günü ve yarı finallerden sonra finallerin startları ise pazar günü öğlen verilecek. Tronhelm’deki mücadeleden haberleri gün içerisinde sürdüreceğiz. Ajanstan ayrılmayın, dünyadan da habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Trondheim – Norveç

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top