‘Dede’ para cezasını ödedi..

Yunus Ayhan

Ankaralı Offroad yarışçılarından Yunus Ayhan, geçtiğimiz sene federasyon disiplin kurulu tarafından verilen para cezasını ödedi. Offroad parkurlarının ‘dede’ lakaplı sempatik sporcusu Yunus Ayhan, Tosfed eski yöneticilerine karşın facebook’ta yayımladığı sözlerden dolayı disiplin kurulunca hem para cezası ve hem de hak mahrumiyeti cezası almıştı. Disiplin Kurulu kararına itiraz eden Yunus Ayhan, kararların temyizde de onanması üzerine, para cezasını ödediğini söyledi.

Temyize itiraz etmesi nedeniyle artan ve işleyen faizleri ile birlikte 32 bin lira ödeyerek para cezasını kapatan Yunus Ayhan, hak mahrumiyeti cezası nedeniyle en az 1.5 yıl daha parkurlarda yarışamayacak. Yaptığı değişik ve güçlü araçlar kadar, parkurlarda sergilediği yüksek performansla da seyircilerin sevgilisi haline gelen Yunus Ayhan, aldığı cezadan sonra ilgi alanını fotoğraf, av ve doğa gezilere ayırmıştı. Ceza aldığı yıl, para cezasını eski yönetim görevde iken ödemeyeceğine işaret eden Ayhan, yeni yönetimin ilk yılında ödemesini yaparak para cezasından kurtuldu.

Cezanın hak mahrumiyeti ile ilgili kısmının ise kurallar gereği kaldırılamaması, başarılı sporcunun yeniden parkurlara geri dönmesi için en önemli engel olmayı sürdürüyor. Ankara’da yapılan sezonun üçüncü offroad yarışında uzun bir aradan sonra servis alanında görünen Yunus Ayhan, sporcu arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top