Allgau Orient Rallisi Türkiye, Sultanahmet’ten başladı

Allgau-Orient-4

Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Allgäu Orient Rallye 2016  Dostluk ve Barış Rallisi Silverline Ankastre sponsorluğunda Almanya’dan start aldı ve İstanbul’a bugün ulaştı…Berlin Büyükelçiliği’nin öncülüğünde düzenlenen,  Turizm ve İçişleri bakanlığı tarafından desteklenen organizasyon 260 araçlık konvoy ile İstanbul Sultanahmet’te coşku ile karşılandı… Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “AllgäuOrient Dostluk ve Barış Rallisi’nin İstanbul etabının startını ralli aracı kullanarak verdi…

Bu yıl 20 ülkeden 82 takım ve toplam 580 yarışmacının katıldığı Allgäu Orient Rallisi, hem rota üzerindeki kültürlerin birbirini tanıması, hem de Türkiye’nin tanıtımı adına önemli bir organizasyon.. Silverline Ankastre sponsorluğunda gerçekleşen Ralli 30 Mayıs tarihinde  Almanya’nın Oberstaufen kentinden başladı. Ralli Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan’dan geçerek bugün İstanbul’a ulaştı. İstanbul’un tarihi ve turistik semti Sultanahmet’te toplanan ekip burada Türkiye turizmine, ülkeler ve halklar arasındaki barış ve dostluğa yönelik açıklama yaptıktan sonra yine yola koyulacak.

Allgau-Orient-1Katılımcılar ile yakından ilgilenen Bakan Bozkır, ralli arabasına binerek basın mensuplarına görüntü verdi. Renkli görüntülerin sahne olduğu programda konuşan Bakan Bozkır, düzenlenen rallinin barış ve dostluğu ön plana çıkardığını ifade ederek, “Türkiye’de bulunduğunuz sürede ülkemizin sunduğu barış ve dostluk ortamına şahit olacaksınız. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirleri bölgeleri görmüş olacaksınız. Geçtiğimiz haftalarda Alman kardeşlerimizi burada kaybettik. Bugün ki törene de çok güzel bir şekilde onların anısına, saygı duruşu yaparak, çiçek koyarak başlamayı uygun gördük. Avrupa’nın her tarafından buraya çiçek getirerek birlikte bu töreni gerçekleştirmemize imkan sağlayan, tüm yarışmacılara ve konuklara da teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara, Amasya, Ardahan, Doğubayazıt, Uşak ve Muğlagüzergahında ilerleyecek ralli ekibi 8 Mayıs Pazar günü Amasya Merzifon’da yer alan Silverline Ankastre’nin üretim tesislerinde  gerçekleştirilecek Dostluk Partisi’ne katılacak. Amasya’nın kültürel değerlerinin tanıtılacağı organizasyonda yarışmacılar Silverline fabrikasını gezerek işçilerle bir araya gelecek. Bir Türk markası olarak Avrupa’da markalaşan ve önemli pazar paylarına sahip olan Silverline’nın Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması amacı ile bu organizasyona sponsor olduğunu belirten Silverline Ankastre CEO’su Mustafa Laçin, “Bu topraklar tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra ekonomi de yarattığı değerler ile de artık dünyada söz sahibi. Biz de Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 davlumbaz üreticisi arasında yer alan ve uluslararası arenada teknolojisi ve tasarımları ile fark yaratan bir marka olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz” dedi. Rallide 7 araçtan oluşan Türk takımının kaptanlığını Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin yürütürken, Silverline Ankastre Kurucusu İbrahim Atay da takımın içinde yer aldı. Sadece 20 yaş üzeri araçların katılabildiği rallinin sonunda tüm otomobiller Türkiye’de AFAD’a bağışlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top