Marmaris offroad yarışına rekor katılım bekleniyor!

160429-off-iayhan

2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Veziroff kulübü tarafından 13-15 Mayıs tarihlerinde Marmaris’te gerçekleştirilecek. Organizasyonu farklı kılan en önemli unsur Türkiye’de ilk kez üç farklı branşın bir arada yapılacak olması. 13-15 Mayıs tarihleri arasında hem FIA European Rally Trophy Marmaris Rally Turkey, hem Türkiye Off-Road Şampiyonası Veziroff Yarışı, hem de Klasik Otomobil Kulübü Tarihi Batı Anadolu Rallisi Marmaris’te Marmaris’te sporseverlerle buluşacak.

Bir yanda hız tutkunları adrenalinlerini deşarj ederken hemen karşı tarafta tecrübeli yarışmacılar zorlu arazi koşullarını aşmaya çalışacaklar. Türkiye Off-Road Şampiyonası takviminde 4’ncü yarış olarak yer alan ancak Ankara yarışının ertelenmesi nedeniyle 3’ncü yarış konumuna yükselen Veziroff-Marmaris Offroad yarışı, orman ve seyirci etabı olmak üzere 2 farklı etaptan oluşuyor. Sekiz özel etaplık yarışın toplam mesafesi ise 93 km.

Tüm branşların katılımıyla yapılacak olan yarış seremonisi 13 Mayıs Cuma günü Saat: 15.30’da Marmaris Atatürk Meydanında gerçekleştirilecek. 14 Mayıs Cumartesi Günü Saat 9’da Grand Yazıcı Turban Oteli’nden start alacak yarışmacılar 9,5 km’lik Spor Toto Etabında mücadeleye başlayacaklar. 15 Mayıs Pazar Günü saat  9’dan itibaren seyircileri unutulmaz sahnelerin beklediği seyirci özel etabı ile yarış, 19.30’da yapılacak olan Kupa Töreni ile son bulacak.

Marmaris’in eşsiz doğasıyla ev sahipliği yapacağı yarışı, Vezirköprü Offroad Kulübü organize edecek. Muğla Valiliği ve Marmaris Yerel İdaresinin katkılarıyla organize edilecek yarış öncesinde Türkiye Offroad Şampiyonasında koşullan ilk iki yarışın ardından, Hüseyin Memi genel klasmanda birinci durumda bulunuyor. Şu ana kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki farklı kulüplerden 40 civarında yarışmacı bu etkinliğe kayıtlarını yaptırdı. Son kayıt günü olan 12 Mayıs Perşembe’ye kadar bu sayının 50’nin üzerinde olacağı bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top