F1 | Mercedes, Rusya’da üstünlük peşinde

F1 - CHINA GRAND PRIX 2016

Formula 1’de 2016 sezonunun dördüncü yarışı olan Rusya Grand Prix’i heyecanı başladı. Rusya Grand Prix’inin son iki senesindemutlu sona ulaşan Merdeces AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton, bu sezonki şanssızlığını 4. yarışta kırmak istiyor. Sezona 3’te 3 başlayarak pilotlar sıralamasında liderlik koltuğuna oturan, Sochi’deki pistte 2014 yılındaki Merdecesdublesinde ikinci olan NicoRosberg ise serisini sürdürmeye çalışacak.

Formula 1’de 2016 sezonunun dördüncü yarışı olan Rusya Grand Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 53 turdan oluşan 309.745 km’lik mücadeleye, ilk üç yarışta mutlu sona ulaşan Mercedes AMG Petronas takımının Alman pilotu NicoRosberg şampiyona lideri, takım arkadaşı Lewis Hamilton ise şampiyona ikincisi olarak geldi. Mercedes pilotları elde ettikleri puanlarla takımlarını da markalar sıralamasında 114 puanla zirveye taşıdı.

SochiAutodrom’da bugün yapılacak antrenman turlarıyla başlayan hafta sonunda Mercedes AMG Petronas pilotlarının hedefi, 2014 yılında olduğu gibi duble yapmak. Formula 1’de üst üste koşulan son 6 yarışın hepsini kazanan Rosberg 2014’te podyumun ikinci basamağına çıktığı Sochi’de bu kez yarış kazanmanın peşinde. Rusya’daki son iki yarışı kazanan Lewis Hamilton ise bu sezonyaşadığı şanssızlıkları aşmak ve yeniden podyumun en üst basamağına çıkmak istiyor.

Pilotlar sıralaması lideri NicoRosberg, “Hâlâ pistin en hızlı aracı olduğumuzu görmek harika. Tabii ki her yarışı kazanmak için bir plan vardır ama ilk 3 yarışın bu şekilde noktalanacağını beklemiyorduk. Önüme çıkan şansların neredeyse hepsini kullandım ve şu an puan anlamında avantajım var. Ama henüz sadece 3 yarış geride kaldı. Ve geçireceğim sadece bir kötü hafta sonu farkın erimesine neden olur. Lewis hemen arkamda ve o son şampiyon.” dedi ve ekledi;

“Ferrari henüz tam güçlerini gösteremedi, RedBull yükselişte… Görünen o ki zorlu bir mücadele olacak ve ben buna hazırım. Ben yarış yarış gidiyorum ve kendi yapabildiklerime odaklanıyorum. Bu sistem de şu ana çok iyi işledi. Sıra şimdi Sochi’ye geldi. Yarış için çok sabırsızım. Geçen sene her şey iyi giderken teknik bir problem nedeniyle yarış dışı kalmıştım. Bu pistin çok mücadeleci bir pist olduğunu biliyorum. Takım olarak burada iki yarış kazanmak güzel anılarımız. Yeniden burada yarışıp nasıl performans göstereceğimizi görmek için sabırsızlanıyorum”.

Kendisi adına sezonun ilk yarış zaferini elde etmek isteyen Lewis Hamilton ise “Çin’den sonra kafamdan çok sayıda düşünce geçti. Ama kariyerim boyunca elde ettiğim tecrübe, sakin kalmamı ve geriye düşsem de sınırlarımı zorlamamı söylüyor. Önümüzdeki 18 yarış hafta sonu boyunca köprünün altından çok sular akar. Ve ben takımıma son derece güveniyorum. Maalesef, sıkıntılar bu yolculuğun bir parçası. Bu anlar bizleri yakınlaştırır, güçlü kılar. Ben de biliyorum ki yeniden yükselişe geçeceğiz. Daha iyi hafta sonlarının geleceğine inancım tam. Sırada Rusya var. Daha önce burada iki kez kazandım. Pist benim tarzıma uygun. Dolayısıyla neler olacağını göreceğiz” dedi.

Rusya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
30 Nisan 2016 Cumartesi;
12:00- 13:00 3. Antrenman Turu
15:00- 16:00 Sıralama Turları
1 Mayıs 2016 Pazar;
15:00 Rusya Grand Prix

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top