İzmir’in tırmanma kupaları Bursa’ya gitti

160327-tirm-eosk-toktas

İsmet Toktaş, Karşıyaka’da kupaları topladı..

Sezonun ilk tırmanma yarışında, İzmir’in kupaları Bursa’nın oldu! Bursalı yarışçılardan İsmet Toktaş, Kategori 3’ün, hakan Ertarman ise kategori 4’ün birincilik kupalarını toplayıp Bursa’ya götürdüler. Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK)’nün düzenlediği Karşıyaka Tırmanma Yarışı’nda genel klasmanın diğer favori isimleri mekanik sorunlarla yarışı tamamlayamadılar. İzmirli son şampiyon Ümit Ülkü, son çıkışta aks kesince, sadece genel klasman ve k4’te birincilikleri değil, aynı zamanda günün en iyi çıkışı kupasını da kaçırarak sezona puansız başlamak zorunda kaldı.

Karşıyaka’nın Yamanlar köyü mezarlığı mevkiindeki start noktasından verilen start ile başlayan yarış, 6.5 km’lik etabın iki kez antrenman, üç kez de yarış için olmak üzere toplam beş kez geçilmesi ile tamamlandı. Yapılan 22 kayıda karşın 19 yarışçının katıldığı mücadele, sabah 9.35’te antrenman startı ile başladı. İkinci antrenman çıkışından sonra onarımlar için iki saat mola verildi.

İzmirli Erkan Yanıkoğlu, Clio Sport’u ile İkinci antrenman çıkışında sağ arka tekerin bağlantısında ciddi sorun yaşarken, şanzımandaki problemle birlikte yarışa katılamadı. Punto S1600 ile Hakan Yuva da antrenman çıkışlarında aks arızası ayrıca şanzımanına da zarar verince, yarış çıkışları öncesi mücadeleye erken veda etti. Hakan Yuva ve aracın mekanikleri ilk çıkış sonrası servis alanını erken terk ettiler. Eski yarışçılardan Burak Sohtorik te, Ülkü Motorsport’un Palio’su ile el ısıtmaya girdiği yarışın ikinci resmi çıkışında mekanik probleme boyun eğdi.

Hakan Ertarman da Clio'su ile kategorisinde birincilik kupasına uzandı

Hakan Ertarman da Clio’su ile kategorisinde birincilik kupasına uzandı

Bursalı Hakan Ertarman, K2’nin ilk çıkışında iki teker üzerine kalkıp yürekleri hoplattı, ardından da kategori 2’de çekişeceği rakibi Hakan Yuva’nın yarışa katılmaması üzerine son iki çıkışta kendisini zorlayarak risk almadı ve 15.24.19’luk toplam zamanıyla K2’de podyuma tek başına çıktı. Hakan Yuva’nın yanı sıra diğer rakibi Mehmet Yeğen’in Peugeot’u da son çıkışta yarışa veda edince, Ertarman, birincilik kupasını almak üzere podyuma tek başına çıktı.

Ümit Ülkü aksına yenik düştü

Ümit Ülkü aksına yenik düştü

Diğer bir Bursalı ama İzmir Ülkü Motorsport’un sporcusu İsmet Toktaş ise, Honda Type R’ı ile üçüncü ve son çıkışta 5.00.01’lik zamanıyla, K3 birincilik kupasını eve götürdü. İsmet’in iki rakibinden biri, Erkan Yanıkoğlu, mekanikten abandone olurken, Ankaralı Refik Bozkurt, 2.5 dakika farkla kategorisinde ikincilik kupasının sahibi oldu. 6 sporcu ile en yüksek katılımın gerçekleştiği K1’de sert rekabetten, Bursalı Burak Başlık 15.21.18’lik toplam zamanıyla birinci çıktı ve diğer hemşehrileri ile birlikte şehrine üçüncü birincilik kupasını götürdü. İstanbullu Gerçek Sunman, Fiat 131 ile ve iki dakika on saniye farkla 2’nci, İzmirli Nüvit Karakaşlı ise Palio’su ile 3’ncü oldular.

Ve, yarışın en güçlü araçlarının start aldığı kategori 4’de, son şampiyon Ümit Ülkü, üçüncü çıkışta parkurda bir viraj çıkışında önüne kalan rakibine dokunmak zorunda kaldı ve 8 saniye kaybetti ama asıl darbeyi son çıkışta aks kesip kalınca yaşadı. İzmirli bir diğer yarışçı Ayhan Germirli, 14.39.66’lık toplam zamanıyla ve kategorisinde kalan tek rakibi bayan Berna Şensoy’un Polo’sunun toplamda 6 dakika önünde birincilik kupasına uzandı. 4.45.15’lik zamanıyla ile günün en hızlı zaman kupasının da kazanan Ayhan Germirli, spora ara verdiği ayların ardından İstanbullu Ali Gülan’dan R3’ünün satın alarak parkurlara geri döndüğü Karşıyaka’daki ilk yarışta, yeni aracının hakkını vererek genel klasmanda da birincilik kupasını kaldırdı.

Aydın Holgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top