Rallide lastik, pistte ‘ayak’, kartingte takvim değişikliği..

TOSFED-LOGO

Federasyon, yayımladığı bültenle hem takvimde değişiklik ilan etti, hem şampiyonada ‘ayak kısalttı’ ve hem de sigorta, lastik ve puantaj konularında değişiklikler ilan etti. Kurallar kitabının sigortalar bölümünde yapılan düzenleme ile azami teminat limitleri arttırıldı, ayrıca slalom kayıt ücretlerini 200 liraya çıkardı.

Aynı bültenle, Türkiye Ralli Şampiyonasında lastik kısıtlamalarının ihlalinin tespiti durumunda, ilave kullanılan lastik sayısına bakılmaksızın ilgili yarışmacıya 5 dakika zaman cezası uygulanacağı, bunun historik’te  de geçerli olduğu duyuruldu.  Ulusal Ralli Kuralları’nın Power Stage kurallarının puan kazanma şartlarının 2016 Historic Rally Şampiyonasında da uygulanacağı ve Power Stage etabını ilk üç sırada geçen pilotların Türkiye Historic Rally Şampiyonası genel klasmanına ve sınıflarına ilave olarak 3-2-1 puan kazanacakları vurgulandı.

2016 Historic Rally Şampiyonası kurallarına eklenen madde ile FIA bölgesel ralli şampiyonaları sportif yönetmeliğinde izin verilmemesine karşı Türkiye’deki asfalt rallilerde elle lastik kesilmesine, desen verilmesine izin verildiği belirtildi. Servis alanı giriş ve çıkışlarında kullanılan ve taşınan lastikler, teknik kontrol görevlileri tarafından işaretle belirlenmiş özel alanlarda işaretlenecek veya barkod ile kontrol edilecek. Ayrıca, yarışmaya katılan ekipler sadece kendi imkanları ile (pilot ve copilot tarafından) değiştirmek üzere yanlarında iki adet yedek lastik taşıyabilirler iken, tüm kategorilerdeki otomobiller yedekleri dahil en fazla 12 lastik kullanabilecekler.

Karting şampiyonası yarışma takviminde yapılan değişiklikle 29 Mayıs 2016 tarihinde Uşak’ta yapılacak olan şampiyonanın 3ncü ayak yarışması aynı tarihte Körfez’de, 31 Temmuz 2016 tarihinde Körfez’de yapılacak olan şampiyonanın 4’ncü ayak yarışması ise aynı tarihte Uşak’ta organize edilecek. Bir takvim değişikliği de pistten geldi ve şampiyona takvimi 5 ayak olarak değiştirildi. İntercity İstanbul Park Pistinde 7-8 Mayıs 2016 yapılması planlanan Türkiye Pist Şampiyonası 2’nci ayak yarışının yurt dışında yarışacak takım ve sporcuların yarışamayacak olmasından dolayı iptal edildiği açıklandı..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top