Seferihisar Rallisi iptal edildi

LOGO-EOSK

Sezonun son ralli organizasyonu olarak bu Pazar (27 Aralık) İzmir’de yapılacağı açıklanan Seferihisar Rallisi, “kayıt yetersizliği nedeni” ile iptal edildi. Geleneksel Ege Kupası’nın 4’ncü ayak yarışı olarak sezon başında açıklandığı için, yılın son hafta sonunda da olsa yarışa yapmak üzere bir süredir organizasyon ayağında kılı kırk yaran Ege Otomobil Sporları Kulübü, yarış izni için Başkan Serkan Yazıcıyı da ikna etmesine karşın hiç hesap etmediği ‘kayıt’ engeline takıldı. Ege Kupası’nın adına yarışır bir organizasyon ile sezonu kapamak için zararına da olsa yarışı yapma kararı alan Eosk yönetimi, dün kapanan başvuru sürecinde sadece 7 (yedi) kayıt gelince, yarışı yapmama kararı aldı.

Ege Kupası’nın adını korumak için, Serkan Başkan’ın özel izniyle onay alan kulüp, başta İzmirliler olmak üzere Ege Kupası’nda start alan herkesle irtibata geçerek bire bir davetler yaptı. İzmirli bir çok yarışçı, şehrindeki ralliye sahip çıkıp yarışacaklarını ifade etmelerine karşın, kayıt masasına ulaşan sadece 5 İzmirli oldu. Şehir dışından davete olumlu yanıt veren yarışçılarda da ikisi onay vermesine karşın, İstanbul’dan aracını çekiciye yükleyen ve İzmir’e gönderen tek sporcuya da, EOSK yönetimi yarışı yapmama kararını bildirdikten sonra, çekici bedelini de defaten ödeyerek sporcunu mağduriyetine izin vermedi.

Üç kategoride 3’erden toplam 9 ön kayıttan sadece 7’sinin kayıt formu ulaştırması üzerine de, kupaları dahi hazırlatan EOSK yönetimi, 7 araçlık kayıt listesinin hem kulübe, hem de kupaya yakışmayacağı kararını aldı ve yarışı iptal ettiğini hem federasyona ve hem de başvuru yapan sporculara bildirdi. Ege Kupası’nda bu yıl Ege Rallisi (ulusalın peşine mahalli), Kemalpaşa Tırmanma ve Türkiye Rallikros Şampiyonası (Orhangazi) yarışlarını düzenleyerek üç etabı tamamlayan EOSK’un Başkanı Ömer Yüce, İzmirli sporculara 4 yarış sözü verdikleri için, Seferihisar Rallisi’ni yapmak adına verdikleri çabadan sonuç alamamaktan çok, sporcuların kupaya ve yarışa sahip çıkmamasına sitem etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top