Anok’ta yeni yapılanma!

151221-anok2

(soldan sağa) Sinan Koçak, Mesut Sami Bıyık, Tunç Tuncel, Metin Ertuğrul

Ankara Otomobil Sporları Kulübü 2016 yılına büyüyerek giriyor. İlk adım, yönetim kurulunda yapılan değişiklikle atıldı ve kulüp başkanı Metin Ertuğrul, bu görevini yönetim kurulu üyesi Mesut Sami Bıyık‘a devretti. Ertuğrul, yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdürecek. Diğer taraftan 2016 yılı hazırlıklarına son hız devam eden Anok, Serkan Yazıcı‘nın Tosfed başkanı olarak spora getirdiği heyecana ayak uydurarak 11 yarışlık bir takvim hazırladı ve federasyonun onayına sundu.

Üç ayaklı bir mahalli ralli şampiyonası hazırlığındaki Anok’un 2016 yılı takviminde drag, drift, klasik otomobil, ralli kros, slalom ve tırmanma yarışları da yer alıyor. Gelecek sezonda yalnızca sportif değil iç yapılanmasında da genişlemeye gidecek olan Anok alt kurullar oluşturma hazırlıklarını tamamladı. Daha geniş kitlelere yayılmak için hem sportif hem de sosyal kurullar oluşturacak olan Anok çok daha geniş bir kadroyla çalışmalarını yürütecek.

151221-anok1Konuyla ilgili Metin Ertuğrul, Anok’taki son gelişmeleri şöyle özetledi; “Uzun bir zamandır yeni yapılanmayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ankara yerel idare yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerle kulübümüzün ve sporumuzun büyümesinin alt yapısını hazırladık. Oldukça yoğun bir tempo bizleri bekliyor. Gerek kurullarımızla gerekse de yoğun takvimimizle 2016 yılı Anok açısından çok hareketli bir yıl olacak. Yönetim kurulunda da bir takım değişikliklere gidiyoruz. Hali hazırda yoğun olan işlerimle birlikte yeni bir şirket daha kurmanın arifesindeyim bu nedenle de Anok’a tam mesai verebileceğim ile ilgili şüphelerim var.”

“Sizlerin de yakından bildiği üzere her bir yarış için en az 1 aylık bir ön hazırlık; gerek yerel yönetim gerek sponsor ve gerekse de görevlilerle yakından temas gerekiyor. Bu aşamada yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla konu üzerine istişare ettik ve yönetim kurulu içerisinde bir görev değişikliğine gitme kararına vardık. Yönetim kurulu üyemiz sevgili dostum Mesut Sami Bıyık bizleri kırmayarak bayrağı devralmayı kabul etti. Kendisinin ülkemizin en başarılı kulüp başkanlarından birisi olacağına olan inancım tam. Ben ve birlikte yol aldığım dostlarım Mesut Sami Bıyık‘ın başkanlığında yol almaya ve sporumuza hizmet etmeye devam edeceğiz. 2016 yılının tüm camiamıza güzellikler getirmesini dilerim.”

Mesut Sami Bıyık kimdir? 1984 Çorum doğumlu Mesut Sami Bıyık, Ankara’da faaliyet gösteren Mono Workshop reklam ajansının yönetici ortağı, Yapımevi isimli film yapım şirketinin de kurucusu. Otomobil sporlarındaki ilk aktif görevi birçok genç gibi gözetmenlikle başlamış olan Bıyık, Gazi Üniversitesi Otomobil Sporları Topluluğunun da kurucusu. Çorum’da faaliyet gösteren Hitit Otomobil Sporları Kulübü’nde (Hitok) bir dönem yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevi yaptı. İki yıldır Anok’ta yönetim kurulu üyeliği görevini yapmakta olan Bıyık, sadece otomobil temalı projeler için Autosport adlı şirketi kurdu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top