9 Eylül Kupası’nın galası yapıldı

151215-ayosk-gala7

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) tarafından düzenlenen 9 Eylül Rallikros Kupası’nın gala gecesi yapıldı. Ege Asal Motor Sporları Menderes Eğitim ve rallikros Parkuru’nda düzenlenen üç ayak yarışı sonrası kupa kategorilerinde podyum yapan İzmirli yarışçılar, düzenlenen samimi bir gecede sezon kupalarına kavuştular.

Luvvet Erim (Ayosk Başkanı

Luvvet Erim (Ayosk Başkanı

9 Eylül Rallikros Kupası’nın destekçilerinden Menderes Belediyesi’nin, ilçede yeni yaptırdığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kupa törenine, Menderes Belediye Başkanı ilçe dışında olduğu için katılamazken, Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bekir Kuvvet Erim ve kupaya en büyük desteği veren Ege Asal Metal’in patronu Mithat Diker, törende başarılı sporculara kupalarını bizzat takdim ettiler.

Başkan Bekir Kuvvet Erim, kupa hakkında kısa bilgi verip sporcuları tebrik ederken, Mithat Diker de yaptığı kısa konuşmasında hem kupanın yeni sezonda daha katılımcı ve renkli geçeceğini ve hem de parkura tadilatlar yapılacağını müjdeledi. Kupada kendisini geçerek 1’nci olan kopilotu Erdal Oral’a esprili sözlerle takılan Mithat Diker de konuşmasını sporcuları tebrik ederek tamamladı.

Erdal Oral - Mithat Diker

Erdal Oral – Mithat Diker

Üç kategoride 16 sporcunun rekabet ettikleri 9 Eylül Rallikros Kupası’nda toplam 12 sporcu kupa kaldırdı. Karegori 1’de Tolga Tezeken 1’ncilik, Bedri Kolsallayan 2’ncilik ve Burak Güngör de 3’ncülük kupalarının sahibi oldu. Kategori 2’de, Erdal Oral, ‘usta’sı Mithat Diker’i geçerek 1’ncilik kupasını kazanırken, duayen rallici Mithat Diker ise 2’ncilik kupasının sahibi oldu. Ege Asal Motor sponsorluğunda önceki sene ulual historik şampiyonası kovalayan Şükrü Kızılkaya da kategorinin 3’ncülük kupasını aldı.

Kategori 3’te Yonca Güngör, erkek rakiplerini geçerek 1’ncilik kupasının sahibi olurken, Seferihisarlı Doğukan Alkan 2’nci ve Yaşar Özenen 3’cülük kupalarını kazandılar. Törene katılamayan Özeren’in kupasını Doğukan teslim aldı.

151215-ayosk-gala6K3 1’ncisi Yonca Güngör, gecede ikinci kupasını bayanlar kategorisinde alırken, heyecanı konuşmasına da yansıdı. Bayanlarda 2’ncilik kupası eski sporculardan Fazıl Güceli’nin kızı Alara Güceli, 3’ncülük kupası ise ilkokul öğretmeni olan Esin Şener’in oldu. Törene geç gelen Esin Şener’in kupası, program akışı sırasında sahneye çağrılarak kendisine teslim edildi.

Ödül töreni yapılırken, Federasyon Başkanı Serkan Yazıcı’nın gönderdiği telgraf okundu ve salondan alkış yükseldi. Programın son bölümünde gelecek sezonla ilgili öneriler dile getirildi. Yonga Güngör’in önerisi ile bayan sporculardan yarı ücret alınması, bir başka öneriye göre de yanında bir sporcuyu kupaya getiren katılımcının da yine ücret ödemesi kararlaştırıldı. ‘Ustasını geçen kopilot’ Erdal Oral da, ilki önceki yıl yapılan eğitim kampının tekrarını önerirken, hemen yanında oturan Mithat Diker’in bu öneriyi onaylamasıyla da Ocak ayında aynı alanda eğitim kampının tekrar edilmesi kararlaştırıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

[metaslider id=29019]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top