Ümit Ülkü; “Bu sporu kendimize dert edindik!”

151204-uu1

Federasyon seçimleri öncesi son akşam, başkan adaylarından Ümit Ülkü, delegeleri akşam yemeğinde ağırladı. İzmirli pist şampiyonu Ümit Ülkü, Eskişehir caddesi üzerinde Söğütözü mevkiinde bulunan Movempick otelde düzenlediği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada “bu sporu kendisine dert edindiğini” söyledi.

151204-uu4Otomobil sporlarının bugün bulunduğu noktadan dolayı memnuniyetsizliğini dile getiren Ümit Ülkü, Milli Eğitim Bakanlığı ile vardıkları bir prensip anlaşması çerçevesinde küçük yaşlarda eğitim vermek üzere proje geliştirdiklerini, kartingte genç sporcu yetiştirme konusuna da öncelikle eğileceklerini söyledi. Ülkü, her yeni otomobil sahibinden belirli ve cuzi bir bedelin federasyona aktırılması halinde muazzam bir bütçe yaratılabileceğini ve bunun da bakanın onayı ile mümkün olduğunu söyledi. Ülkü, başkan seçilmesi halinde devlet desteğini en üst seviyede spora aktaracaklarını müjdesini yineledi.

151204-uu3İstanbul Park’taki son pist yarışı sırasında çekilen tanıtım filminin sinevizyonda oynatımı ile başlayan programda daha sonra söz alan Ümit Ülkü, federasyonun sadece sportif anlamda değil, aynı zamanda trafik eğitimi üzerinde de etkili çalışmalar yapması gerektiğini söyledi ve ülkemizin kanayan bir yarası olarak her gün ortalama 25 vatandaşımızın can verdiği trafik kazalarını minimize etmek amacıyla da trafikte eğitim seferberliği başlatacaklarını da söyledi.

151204-uu7Ümit Ülkü’nün tanıtım filminde, seçimi kazanması halinde, hem aktif yarışçılığı bırakacağını ve hem de işletmekte olduğu zmir Park yarış pistini federasyon bünyesine dahil edeceklerini vaatleri arasında sayan Ümit Ülkü, diğer taraftan da organizatör kulüpleri de unutmadı ve bugünkü sistemde yaptıkları her bir yarış organizasyonu için federasyona belirli ücretler ödemek zorunda olan kulüplerden bu bedelleri almayacakları gibi, bunun beş katı tutarındaki bir bütçeyi de daha iyi yarışlar organize edilmesi için ve zamanında kulüplere aktaracakları sözünü verdi.

151204-uu4Misafir olarak ağırlanma çağrısına olumlu yanıtlar verenlerin katıldıkları akşam yemeğinde yapılan konuşmayı bizzat kendisinden dinleme fırsatı bulan delegelerle gecenin ilerleyen saatlerinde de yakından ilgilenen ve söylemlerini vurgulamayı sürdüren Ümit Ülkü, otomobil sporlarının daha da ilerilere götürülmesini kendilerine dert edindiklerini yineleyerek genel kurulda yapılacak seçimde kendisine oy verilmesini istedi. Genel kurul bugün (pazar) Ankara Öğretmen Evi’nde yapılacak ve saat 10 gibi başlayacak olan program, saat 17 gibi sona erecek. Tosfed’in yeni başkanı da yapılan oylamadan sonra belli olacak.

Aydın Hoşgör | Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top