“Süper” Şampiyon; Ümit Ülkü

IMG_2934

Türkiye Pist Şampiyonası’nda, süper grup şampiyonu Ümit Ülkü oldu. İstanbul Park’ta yapılan 5 ve 6’ncı ayak süper grup mücadelesinden sonra Ümit Ülkü, TPŞ Süper Grupta sezonu şampiyon olarak kapadı. Cuma günü programın sarkması ve havanın kararması nedeniyle yapılamayan ve bu yüzden cumartesi gününün programına ilk yarış olarak eklenen 5’nci ayak 2’nci yarışında 10 turu 21.33.302 ile Ümit Ülkü, yarışı21.31.315 ile tamamlayan Galip Atar’ın ardından 2’nci bitirdi ve 5’ncı ayak yarışlarında toplamda birincilik puanlarını elde etti. Honda TypeR’ı ile Ahmet Mutlubaş, 26.7 saniye farkla (22.00.122) 3’ncü olup podyumu tamamlarken, ilk yarışta start alamayan Tansel Tunca, Renault Clio’su ile podyumun 1 dakika 49 saniye 327 salise ardından 4’ncü sırada finiş gördü. Süleyman Kolot, Honda’sı ile 7 tur attığı yarışı 5. sırada tamamladı.

Muhammed Ali Ülkü ve Galip Atar

TPŞ Süper Grup 6’ncı ayak yarışlarını ise önce Ümit Ülkü, ardından Galip Atar kazandılar. Beş yarışçının mücadele ettiği süper grubun 6’ncı ayak ilk yarışında Ümit Ülkü, BMW’si ile startla birlikte liderliği ele aldı, 10 tur sonunda da açık ara farkla damalı bayrağı ilk gördüğü yarışın birincilik kupasını kaldırdı. Toplamda 20.56.995’lik zaman ile tamamladığı yarışta en iyi tur zamanı 2.15.913 olarak belirlenen Ümit Ülkü’nün 20 saniye ardından ve 21.17.017 ile Ahmet Mutlubaş, Honda TypeR ile yarışı 2’nci sırada bitirdi. BMW’li Galip Atar, 8’nci turda 32 numaralı kulenin yakınında aks kesip yarışı bıraktı. Ankaralı Tansel Tunca henüz ilk turda spin atıp yarışa devam edemedi. Honda’sında beyin arızası yaşanan Süleyman Sırrı Kolot ise bu yarışta start alamadı.

Süper grupta ilk yarışın kazanan ismi Ümit Ülkü, günün son yarışı olarak koşulan süper grubun ikinci yarışının son turunda pit’e girdi; BMW’sinin kaputu açıldı ve mekanik ekip motoru soğutmak için büyük fönleri çalıştırmaya başladılar. Galip Atar’ın kazandığı ve Ahmet Mutlubaş’ın 2’nci olduğu yarışta, Ankaralı yarışçı Tansel Tunca’nın podyumun üçüncü basamağına çıkıp kupa kaldırdı. Ümit Ülkü, damalı görmediği için yarış dışı kaldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Süpr Grup 6’ncı ayak yarışlarından fotoğraflar için aşağıdaki yarışçıların galerilerine göz atabilirsiniz.

logo-umit-ulkufoto-logo-galip-atarfoto-logo-ahmet-mutlubasfoto-logo-sskolot

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top