Flash | SGM’den Tosfed’e “uyarı”

151126-sgm-yazi

Ralli Ajansı, önceki gün izleyicileri ile paylaştığı bir haberde, konu hakkında Federasyona açıklama yapması için bazı sorular yöneltti. Federasyonun, seçim öncesinde 2016 ile ilgili takvim çalışması yapmak üzere kulüplerden yarış ve tarih taleplerini iletmelerini istemiş ve seçimden sadece 5 gün önce, 30 Kasım tarihine kadar bu taleplerin federasyona ulaştırılmasını belirtilerek, 2016 takviminde hangi yarışın yer alacağının sportif direktörlük tarafından belirleneceği ifade edilmişti.

Seçim öncesi adeta delegasyon sahibi kulüplere gözdağı olarak algılanan ve bazı kulüpler tarafından tepki gören bu uygulamaya karşı, kulüplerin şikayet etmesi üzerine Spor Genel Müdürlüğü tarafından federasyona gönderilen ‘uyarı’ yazısının bilgi notunda bunun tüm kulüplere iletilmesi istendi.

Ajansa haber olan yazıda, Federasyon yönetiminin gereğini yapıp, yazıyı önceki yazısı gibi tüm kulüplere gönderip göndermediği sorgulandı ve bunun tam da seçim öncesi talep edilmesinin etik olup olmadığı dile getirildi. Ajans haberinden sonra dün, Federasyon Yönetim Kurulu tarafından yapıldığı belirtilen bir açıklama, federasyon resmi sitesinde yayımlandı. Kamuoyuna açıklama başlığı altında yapılan bu duyuruda, “federasyona SGM’den böyle bir uyarı gelmediği” iddia edildiği gibi, “yapılan takvim talebinin rutin bir uygulama olup, seçim öncesi bir etkileme olmadığı” ileri sürüldü.

Tosfed’in böyle bir talep ve çalışma için önceki yıllarda Kasım ayı seçilmediği gibi, sezon takvimleri de genelde yeni yılın ikinci aylarında çıkarılabilmekteydi. Bu kez, 5 Aralık seçiminden tam da 5 gün önce böyle bir talep yapılması ise, yarış bekleyen kulüplerin delegasyonu üzerinde bir etkileme çabası olarak algılandı ve tepkiye nede oldu.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı, kendisine yapılan itirazlar üzerine konuyu inceledi ve bunun “iddia edildiği gibi seçim öncesi etkileme amacını taşıdığını” ve “yeni sezonun takvim çalışmalarının talebinin yeni yönetime bırakılmasının gerektiği” vurgulandı. Federasyon ise, bu uyarıya rağmen, SGM’den gelen uyarıyı kulüplere göndermediği için, SGM Spor Faaliyetleri Dairesi, kendi uyarı yazısını kulüplere kendisi faksladı.

İşte, Ralli Ajansı farkıyla, seçimi etkilemek üzeri kurgulanan olduğu aşikar bu uygulamaya ‘dur’ diyen SGM’nin uyarı yazısının tam metnini ajansta yayınlıyor ve bundan hala haberdar olmadığını düşünen ve içeriği hakkında bilgi sahibi olmayan tüm kulüplerin gelişmelerden haberdar olmalarını sağlıyoruz.

“Sayı   : 30212986/  Konu :Olağanüstü Genel Kurul

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA

İlgi: Kulüplere gönderilen 4/11/2015 tarihli ve 15/01113 sayılı yazınız

Federasyon Başkanlığınız bünyesinde yer alan kulüplere gönderilen ilgi yazınız ile yazı ekinde yer alan 2016 Sezonu Kulüp Bilgi ve Yarış Talep Formunun doldurularak en geç 30/11/2015 tarihine kadar gönderilmesi ve bu tarihten sonra gönderilecek formların işleme alınmayacağı ve dolayısıyla 2016 yılına ilişkin faaliyet takviminde yer verilmeyeceği bildirilmiştir.

Bilindiği üzere;Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun seçimli olağanüstü genel kurulu5/12/2015 tarihinde yapılacak ve bu kapsamda Federasyonu 2016 yılında yönetecek yeni başkan ve yönetim kurulu belirlenecektir.

Federasyonun faaliyet takviminin ve bu kapsamda organizatörlük yapacak kulüplerin belirlenmesi yönetim kurulunun yetkisinde olup, seçimli olağanüstü genel kurulun hemen öncesinde gelecek yıla ilişkin faaliyet takvimine esas olacak organizatörlük başvurularının alınması ve sonlandırılması yeni seçilecek yönetim kurulunun görevine müdahale olarak nitelendirilebilecektir.

Federasyon Başkanlığınızın internet sayfasında yer alan 2015 yılı yarış takvimine göre ilk yarışın 14-15/3/2015 tarihinde yapıldığı düşünüldüğünde 2016 yılına ilişkin organizatör kulüp başvurularının bu yılın Kasım ayı sonunda sonlandırılmasının herhangi bir idari veya sportif gerekliliğinin bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Diğer yandan; bazı kulüplerden ve ilgili kişilerden Genel Müdürlüğümüze yapılan şikayetler kapsamında söz konusu uygulamanın 5/12/215 tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulda yer alacak kulüp ve delegeleri etki altına almak ve dolaylı olarak seçime müdahale etmek amacıyla yapıldığı dile getirilmektedir.

Yukarıda belirtilen nedenlerle; 2016 yılına ilişkin yarış takviminin hazırlaması ve bu kapsamda organizatörlük yapacak kulüplerin belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin olağanüstü genel kurulda belirlenecek yeni yönetim kuruluna bırakılması hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ömer KALKAN

Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı

GEREĞİ: Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanlığı

BİLGİ: Tüm Kulüpler

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top