Karting maratonunda kor mücadele!

Mustafa Özgiray

Mustafa Özgiray

Ankara’daki Cumhuriyet Kupası Karting Maratonu’nda 3 saatlik mücadele sona erdi. Andoff’lu yarışçıların kurdukları Ghost Rider offroad takımı da dahil 15 ekibin mücadele ettikleri kupada, ilk kez kart direksiyonuna ilk kez oturan offroadçular, kartingte tecrübeli gençlerden kurulu üniversite takımlarına karşı rekabette geri kaldılar ama sorunlar yaşamalarına karşın üç saatlik maratonu 14’ncü sırada da olsa tamamlamayı başardılar.

İskender Gümüş

İskender Gümüş

Ankara Offroad Şampiyonları’ndan Himmet Şengül’ün direktörlüğünü yaptığı Ghost Rider offroad takımı, sıralamada ve yarışın ilk turunda İskender Gümüş tarafından temsil edildi, ardından direksiyona bir diğer Ankara Offroad Şampiyonu Mustafa Özgiray geçti. Özgiray, bir süre sonra direksiyonu Aytekin Düzgün’e devretti. Düzgün pistte iken önce sarı bayrak ihlali ile 30 saniye, ardından da rakibine dokunup pistten çıkmasına neden olduğu için 45 saniye ile cezalandırıldı ve pit alanında ceza süreleri kadar bekletildi. Düzgün’ün şanssızlığı bu kadarla da bitmedi! Takım aracında debriyaj takılı kaldığı için pite girmek zorunda kaldı ve onarım için 15 dakika zaman kaybetti.

15029-cumhkupa-andoff7

Aytekin Düzgün

Aytekin Düzgün’den sonra sırası ile Murat Barkut ve Hasan Şentürk piste çıktılar, ardından Mustafa Özgiray yeniden direksiyona geçti. Üç saatlik maratonun bitimine 38 dakika kala, takım direktörü Himmet Şengül, Özgiray’ı pite çağırdı ve kalan dakikalarda takım direksiyonu son ve yeniden İskender Gümüş’e teslim edildi. Gümüş, aracı damalı altından geçirerek yarışı tamamladı. 15 takımın katıldığı mücadelede birinciliğin iddialı takımlarından ODTÜ ekibi, henüz üçüncü turda mekanik sorun yaşadı, yürümeyen aracı emniyetli alana çekildi ancak ekibin yeni bir araçla piste geri dönmesi 11 tur sonrasında mümkün olunca, ekibin yarışta bir  iddiası kalmadı. Maratonda Hacettepe Üniversitesi birinci, Heiko Racing 2’nci, Gate Racing 3’ncü oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top