Türkiye, ETCC’de 4’ncü oldu

151012-etcc-italy

2015 Avrupa Binek Otomobil Şampiyonası, İtalya’nın Pergusa pistinde yapılan sezonun 6’ncı ve son yarışı ile sona erdi. Türk pilotlarının da iki farklı kategoride mücadele ettikleri ETCC’de, Türkiye, Uluslar klasmanında sezonu 4’ncü sırada tamamlar iken, TC2T kategorisinde Aytaç Biter 2’nci, Ümit Ülkü 3’ncü, TC2 kategorisinde ise İbrahim Okyay 3’ncü sırada finişe geldiler. İtalya’daki yarışta, 3 Türk pilotunun da mücadele ettiği TC2T kategorisinde, Gürcü pilot Davit Kajaja, 1’nci olurken, günün genel klasmanında da Tek Marka Kupası yarışçılarından Çek pilot Fulin’in 0.350 saniye ardından 2’nci sırada damalı gördü.

Günün ilk yarışında Kajaja’nın ardından KC2T’de 2’nci, genelde ise 3’ncü sırada finiş gören Alman pilot Engster, Türk rakiplerinin podyum şansını azalttı. Aytaç Biter, TC2T’de günün ilk yarışında podyumun son basamağına çıkarken, 5 saniye ardından Ümit Ülkü 4’ncü, Galip Atar ise 5’nci sırada ilk yarışın damalı gördüler. TC2T kategorisinde günün ikinci yarışında ise Gürcü pilot Kajaja, hem kendi kategorisinde ve hem de yarışın genel klasmanında  Alman rakibi Engster’in ardından 2’nci sırada finişe gelebildi. TC2T’de Aytaç Biter ve Ümit Ülkü yine podyum yaparlarken, Galip Atar 5’nci bitirdi.

İtalya yarışları sonra, Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası TC2T grubunda Gürcü pilot Kajaja 149 toplam puanla 1’nciliğe uzanırken, 100 puanla Aytaç Biter 2’nci, 90 puanlı Ümit Ülkü Avrupa’daki ilk sezonunda  3’ncü oldu. Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar da 73 toplam puanla yine Avrupa’daki ilk sezonunda 4’ncü sırada tamamladı. ETCC’de Uluslar klasmanında sezonun son yarışına 3’ncü olarak giden ve 2’ncilik umutları bulunan Türkiye, bir sıra geriye kayıp sezonu 4’ncü sırada tamamlayabildi.

2015 Uluslar Şampiyonluğu 246 puanla Almanya’nın olurken, 227 puanla Çek Cumhuriyeti ve 207 puanla İsviçre podyum yaptılar, 196 puanlı Türkiye podyumu 11 puanla ve kıl payı kaçırdı. Diğer taraftan, FIA Avrupa Binek Otomobiller Kupası yarışçılarından İbrahim Okyay, Autodomo Pergusa pistindeki pit garajına ​​ siyah bir bayrak asarak Cumartesi günü Ankara’daki terör saldırısını protesto etti, ölen ve yaralananları andı. Okyay, günün her iki yarışını da TC2 kategorisinde podyumda tamamladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top