Ketbi, Asturias’da puan bulamadı!

150720-rashid-ketbi

Geçtiğimiz hafta sonu (10-12 Eylül) yapılan Rally Princesa de Asturias’in 52’ncisinde İspanyollar değil podyumu, ilk 10’u; ilk 14 sırayı misafirlere bırakmadılar! İptal edilen 19,37 km’lik Riosi haricinde 207 km’lik özel etapta çok sert bir rekabetin yaşandığı rallide, ev sahibi Portekizliler arasında kendine yer bulabilen misafir ekiplerden Eurosol Racing Team Hungary pilotu Macar Zoltan Bessenyey, Renault Clio RS R3T(RC3)’ü ile ancak 15’nci olabildi.

Avrupa Rally Trophy başta olmak üzere, Avrupa Clio R3T ve Avrupa Clio R3T Trophy, İspanya Şampiyonası, İspanya Suzuki Swift Kupası, İspanya Dacia Sandero Kupası, Mitsubishi Evo Toprak Kupası, Asturia Historic ve Asturias kupası gibi 9 farklı şampiyona veya kupaya puan veren Rally Princesa de Asturias’de tam 118 ekip kayıt yaptırdı.

Al-Ketbi ilk günü 4'ncü tamamladı

Al-Ketbi Boğaziçi’ne de katıldı

İspanyol ekiplerinden Miguel Fuster – Ignacio Aviñó, Sergio Vallejo – Diego Vallejo ve Iván Ares – Álvaro Bañobre, benzer Porsche 997 GT3 RS 3.8’leri ile podyumda ilk üç sırayı paylaşırlarken, rallinin abandone listesinde bizim ulusal yarışlarımızın startından daha fazla ekip yer aldı.

12’si yol dışı (kaza) olmak üzere 50 ekibin tamamlayamadığı rallide, abandone listesinin dikkat çekici bir ismi de, Avrupa Rally Trophy kupası için puan aramak üzere İspanya’ya katılan Katarlı Rashid Al-Ketbi – Karina Hepperle ikilisiydi ve Fiesta R5’leri ile henüz 4’ncü etapta kaza yaparak yarışa ve puanlara veda edenler arasında ilk sırada yer aldılar. Ketbi’nin puan alamaması rakiplerine yaradı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top