Türkiye, ETCC’de podyumda!

150907-etcc-brno-uu

Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (ETCC) sezonun tamamlanmasına iki yarış kala, Türkiye, uluslar klasmanında bir sıra yükselerek 3’ncülüğe çıktı. İzmir ve İstanbul’dan iki takımın ikişer pilot ve BMW’lerle, hem katıldıkları kategorilerde ferdi ve hem de kazandıkları toplam puanlarla uluslar klasmanında mücadele verdikleri ETCC’nin 4’üncü ayak yarışları 5-6 Eylül’de Brno’da yapıldı.

Galip Atar

Galip Atar

Süper 2000 TC2T kategorisinde Brno’da 3’ncü olan Ümit Ülkü ve hemen ardından 4’ncü sırada finiş gören Galip Atar’dan oluşan Ülkü Motorsport pilotları ve İstanbul takımı Borusan Otomotiv adına yarışlara katılan İbrahim Okyay ve Aytaç Biter’in, Brno’daki iki yarış sonrasında topladıkları toplam puanlarla uluslar klasmanında İsviçre’yi 2 puan farkla geçerek 3’ncülüğe yerleşen Türkiye, şimdi gözünü ikinci durumdaki Çek Cumhuriyeti’nin yerine dikti.

Brno’dan 30 puanla ayrılan Türkiye’ye karşın, Çek pilotlar toplamda 26 puan toplayabildiler. Şampiyonanın tamamlanmasına iki hafta sonu (dört yarış) olduğunu göz önüne alındığında, sadece Çek Cumhuriyeti ile olan 8 puan, kapanmayacak bir fark olarak görülmüyor. ETCC’nin son iyi yarış haftası, 19-20 Eylül’de Belçika’nın Zolder ve 10-11 Ekim’de Fransa’nın Pergusa pistinde gerçekleştirilecek..

150907-etcc-puan-ulus

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top