Flash | Tahkim, itirazı görüşüyor

logo-sgm

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan ve bazı yöneticileri hakkında Spor Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu tarafından verilen ceza kararları için yapılan itiraz, bugün Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’nda görüşüyor. Ankara’daki toplantıya, Başkan Çeker’in de sözlü savunma yapmak üzere katılacağı öğrenildi.

SGM Disiplin Kurulu’nca hakkında verilen 24 ay hak mahrumiyeti cezasına SGM Tahkim Kurulu’nda itiraz eden Metin Çeker, kendisine tanınan sürenin son günü yazılı savunmasını Tahkim Kurulu’na ulaştırmıştı. Ancak Tahkim Kurulu, yazılı savunmayı yeterli görmeyerek, başkanı sözlü savunmaya çağırdı. Tahkim Kurulu’nun, bugünkü toplantıdan sonra konuyu karar bağlaması ve bugün veya pazartesi günü kararını açıklaması bekleniyor.

SGM Tahkim Kurulu, SGM Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu 24 ay hak mahrumiyeti cezasını aynen onayabileceği gibi, kaldırabilir veya süreyi azaltabilir. Tahkim Kurulu’nun cezayı onaması veya zaman düzeltmesi yapması halinde de cezayı 6 aydan fazla süreyle onaması halinde, Çeker’in başkanlık görevi sona erecek ve bir daha aynı görevi üstlenemeyecek.

Başkan Çeker, bu hafta yayınlanan federasyonun sanal dergisindeki yazısında son gelişmelere yer vererek, cezanın onanması ve başkanlığının düşmesi halinde federasyonun ikinci başkanı ve yönetim kurulu tarafından 60 gün içerisinde genel kurula götürüleceğini yazmıştı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top