Milli sporcu Berkay Besler’den İtalya’da altın puanlar…

150316-berkay-besler

Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden ve Avusturya’daki yarışın ardından CIK FIA Central East Europa Zone Championship’da Genel Klasman Liderliğine yükselen Milli Sporcu Berkay Besler, Türkiye’yi temsil ettiği bir diğer seri olan Rotax Max Euro Challenge’ın İtalya ayağında altın değerinde puanlar kazandı.

Laghi’deki 1256 metre uzunluğundaki Casteletto pistinde 5 gün boyunca antrenmanlar, elemeler ve finallerde, zorlu hava koşulları ile birlikte yüksek griple mücadele eden sporcumuz, çok önemli tecrübeler kazandı. 20 farklı ülkenin en iyi 45 pilotunun katıldığı yarışların Pre-Finalinde yumuşak hamur nedeniyle aşırı tutunan lastiklerle start alan temsicimiz, bir ara 27.sıraya gerilediği yarışı, 18.sırada bitirmeyi başardı.

19 turluk Final yarışında da lastikleri adeta yere yapışan Berkay Besler, 22.sıraya düşmesine rağmen iyi pilotajıyla finişi 15.sırada görerek, şampiyonada çok önemli puanların sahibi oldu. 154 puanla Pierce Lehane’nin lider olduğu Genel Klasmanda Milli Sporcumuz 135 puanla 4.sırada bulunuyor.

Yarışın ardından lastiklerinin inanılmaz tutunduğunun altını çizen Berkay Besler, “böylesine gripli bir pistte ilk defa yarıştım. Bu gripten kaçabilmek için çoğu zaman yarış çizgimi değiştirmek zorunda kaldım. Hızı bulduğumdaysa tek şansızlığım arka sıralardan başlıyor olmamdı” dedi.

Berkay ayrıca kendisi gibi Intrepid şaseyi kullanan dünyanın sayılı karting sporcularından Karol Dabski ile çalışarak verilerini değerlendirmenin kendisine çok şey kattığını, tur zamanlarında Dabski’den hızlı olmasının da geleceğe yönelik güvenini arttırdığını kaydetti. Intrepid fabrika ekibine yoğun destekleri, teknik ekibine de olağanüstü gayretleri için teşekkür eden temsilcimiz, Wackersdorf’taki yarışı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top