Çanakkale’de ralli kütüğüne ilk plaketler çakıldı

Ümit Erdim ilk gün performansı ile dikkat çekti

Ümit Erdim, süperleri yakın takibe aldı

Çanakkale’de ikinci gün, etaplar seyirci ‘gençler’ ile renklendi, asfaltta tutunamayanlar yoldan koptu, kimi rekabette zaman farkları açıldı, kimisinde saniyelerle ölçüldü. İkinci gün koşulan altı etap sonunda, ‘strateji’ yapıp asfalt üstüne kalabilenler finiş gördü, kupa kaldırdı, puan topladı. Mıcırlı asfalttan zaman çıkarmak isteyen kimi isim ise, çekici sırtında geri döndü. Çanakkale, ‘ilk’ti, tüm etap zamanları ve klasmanlar, yarışın tarih kütüğüne de bir ‘ilk’ olarak çakıldı.

Pazar günü Çanakkale, bir gün önceye göre daha sıcak, etaplar daha nemliydi, bunalttı. Asfalt, düne göre daha da mıcırlıydı, yarışçıları fazladan terletti. İkinci etabın aynı virajında, aynı noktaya üst üste inenler oldu. Rallinin üçüncü ve son ayağı da yarım saat geç başladı.

İlk gün Halim Ateş’in direksiyonuna geçtiği tek sıfır kapılı Mini’de ikinci gün sabah Volkan Işık direksiyonu aldı, Halim sağ koltukta not okudu. Mini, ulusallara öncülük yaparken, ulusallardan önce parkura çıkan historiklerin öncüsü ise, her zamanki gibi Mk2 Escort’u ile Erdal Tokcan’dı.

Rallide zirve rekabetinde Murat ve Yağız yine yalnız kaldılar, ama hep, Avcı, eski takım arkadaşını kovaladı, hiç kovalanan olamadı. Son etaba 4 saniye farkla önde giren Murat, son finişte farkı 11 saniye daha açtı, 55.47.5 toşlam zamanla sezonun ikinci rallisinde de kazanan isim oldu.

Avcı, 15.9 saniye ile ‘en iyi ikinci’ kupasını, bu sezon da Orhan’a bırakmayacağını gösterdi. Orhan, yarım dakikadan fazla farkla 3’ncü bitirdi. Hakkı, son etapta sorunluydu, peşindeki ‘artist’ Ümit Erdim kendisine 3.6 saniye kadar yaklaştı ama yerini kaptırmadı. Ümit ise, Çanakkale’de 5’ncilikle kariyerinin en iyi zamanını yaptı, üstüne grup N kupasını da kolleksiyonuna kattı..

Eskişehirli Buğra, gençler kupası ile yetinmedi, iki çekeri aldı, o da yetmedi genel klasmanda 6’ncılığı kaptı! Evo 10 ile Vedat Diker, 12’nci, Evo 9’u ile Menderes Okur 15.7 saniye farkla 13’ncü bitirdi. Taner Şengezener, iki çekerde podyumu ucundan yakaladı, ‘Tavsan’ Murat Soyuçopur son etaptan çok geç zamanla çıkabildi

Eskişehirli Dağhan Yavuz rallinin son sürprizini yaşattı; son etabın ortasında yoldan koptu takla attı, etap durduruldu, güvenlik, ambulans, afad, orman itfaiye dörtlüsü starttan etaba girdi. Dağhan ve kopilotunun sağlık sorunu olmadığı bildirildi, fakat ‘ilk resmi yarışında’ R1’i darbe aldı. Kazadan sonra Ralli Kupası’nda son etap startını bekleyen ekipler için etap, normale çevrildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top