Cevdet Bülent Durdu, ‘ev’de kupayı kaptırmadı!

150531-sinop-cevdet

Sinoplu Bülent Cevdet Durdu, ‘evde’ kupayı rakiplerine bırakmadı. Ulusal şampiyonanın üçüncü ayak yarışında, Pajero’su ile beklentileri kırarak, kariyerindeki ilk ulusal yarış zaferini, ev’indeki yarışta kazandı. Durdu (üstte), ikinci gün koşulan dört etaptan üçünde en iyi zamanların, birinde ise en iyi dördüncü zamanın sahibi oldu. Sinoff eski başkanı, kendi sınıfında da birincilik kupasını kazanarak çifte kupa sahibi oldu.

Yunus Ayhan, Sinop'ta 2'nci oldu

Yunus Ayhan, Sinop’ta gönülleri feth etti.

Ulusal şampiyona kovalamamasına karşın, Sinop’a davet üzerine ve adının seyirci özel etabına verilmesi üzerine katılan ve tempolu sürüşü ile Sinoplu yarış severlere yine görsel şov yapan Yunus Ayhan ise, ikinci gün kapı cezaları nedeniyle genel klasmanda 3’ncü sırada tamamladı.

Şehrin Bostancılı semtinde başlayan ve havaalanına kadar uzanan sahil şeridi boyunca kurgulanan 20 kapılı seyirci etabı, güneşli bir pazar gününü değerlendirmek isteyen Sinopluların öğleden sonra parkura ulaşması ile kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlendi. İlk gün (dün) iki yarışçının motor arızası yaşayarak abandone olması dışında, ikinci gün benzer sorunlarla yarış dışı kalan yarışçı olmadı.

150531-sinoff-cevdet

Cevdet B. Durdu, ilk ulusal yarışını kazandı

Sert ve kısmi kırıcı parkur, bir çok yarışçıya zor anlar yaşatmadı değil. Lastik patlatan, taşıyıcı kıran, motorda güç kayıpları yaşayan kimi yarışçılar, kapılar atlayarak da olsa etapları tamamladılar ve etap arası servislerde sorunlarını giderip bir sonraki etap için parkura geri döndüler. Gözetmenlerde kapı atladığı notları düşülen yarışçılar, incarları ile soluğu yarışma direktörü ve komiserlerin karşısında alıp, kapı cezalarına itiraz ettiler.

Yarış tamamlandıktan sonra, kapalı parka araçlarını bırakan yarışçılar, birbirlerinin araçlarına karşı herhangi bir itirazları olmadığına dair imza verince, yarım saat geçmeden kapalı park açıldı ve Sinop’ta yorgun düşen araçlar TIR’ların dorsesine yüklenip, şehirlerine doğru yola çıkarıldılar.

Yarışçılar ise, iki gündür ralli merkezi olarak ta kullanılan Otel Diyojen’de etap zamanları ve klasmanların ilan edilmesini beklemeye başladılar. Yarışın 2’ncliğini ise Onur Alptekin elde etti. Sonuçlara bir itiraz olmaması halinde, aynı otelin bahçesinde düzenlenecek törende podyum yapan yarışçılar kupalarını alacaklar. Ulusal Şampiyonanın dördüncü yarışı Ekim ayında Bursa’da yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sinop

Otomobil sporlarını ilk ve tek aylık dergisi Ralli Dünyası, şimdi abone olan yarışçılara Sinop yarışından kendisine ait olan fotoğraflarını cd içerisinde hediye ediyor! Son gün, 5 Haziran Cuma! Fırsatı kaçırmayın.. Abonelik ayrıntıları için, burayı tıklayabilirsiniz..

150531-sinop-dede2

Yunus Ayhan, görsel keyif veren performansı ile seyircilerin kalplerini bir kez daha kazandı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top