Rallide ‘gençlik’ rüzgârı

150517-CKALE-GENCLI

Çanakkale Rallisi, Türk Otomobil Sporları tarihinde ‘derin’ izler bıraktı. Çanakkale savaşlarının 100’ncü yıl dönümü nedeniyle bu yıl düzenlenen bir dizi etkinlik arasında yer alan 100. Yıl Çanakkale Rallisi ile, Çanakkaleliler otomobil sporları ile ‘hasret giderdi’. Çok yıllar önce, Denizkent’ten verilen startla başlayan ve Biga-Çan ekseninde serpili etaplarda koşulan ünlü Günaydın Rallisi ile otomobil sporlarını ilk kez tanıyan Çanakkale, uzun bir aradan sonra, üstelik böylesi anlamlı bir organizasyonla yeniden ralliyi solukladı.

Çanakkale Rallisi’nde, dikkat çekici bir uygulama ise, Çanakkale gençliğinin etaplara taşınmasıydı. Organizatör kulüp, sponsor desteği ile, Çanakkale içinden, Çan’dan ve Güzelyurt’tan kaldırılan minibüslerle rallinin ikinci günü, Nezahat Onbaşı etabına getirildiler. Sabahın 8’inde, etabın finiş noktasından giren 64 minibüs ile, Karaibrahimgiller köyünün ünlü ‘hayır piknik alanı’ olarak bilinen ve çitlerle çevrili geniş bir alanında, yol boyunca yerlerini alan Çanakkaleli gençler, hem güzel ve güneşli bir Pazar gününü temiz ve doğal bir ortamda geçirme fırsatını buldular ve hem de hemen önlerinden geçen yarış otomobillerini yakında izleme fırsatı buldular.

Organizasyon tarafından sabah erken saatlerde belirlenen noktalardan toplanan Çanakkaleli gençler, kendilerine dağıtılan kırmızı şapkalarla bir yandan güneşten korunurlarken, diğer yandan da etabın bu bölümünü adeta kıp kırmızı bir renge bürüdüler. Rallinin 6’ncı etabını izleyen gençler, öğlen vakti yine organizasyon tarafından temin edilen köfte ekmek ile öğün geçiştirdiler, üstüne dondurma ile de keyif yaptılar. Ralli etapta koşulana kadar da, hayır piknik alanına kurulan sahnede canlı müzik yapan orkestranın ritmi ile coşan gençler, etap tamamlandıktan sonra, farklı bir güzel bir gün geçirmiş olmanın keyfi ile, geldikleri minibüslere binerek evlerinin yolunu tuttular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=25843]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top