İlk yarışında büyük şanssızlık

Dağhan Yavuz R1'i ile ilk kez yarıştı

Dağhan Yavuz R1’i ile ilk kez yarıştı

Eskişehir kulübünün eş başkanı, 2014 Tosfed Otokros Şampiyonları’ndan, Eskişehirli rallici Dağhan Yavuz, kulübünün Çanakkale’de düzenlediği 100.Yıl Çanakkale Rallisi’nin son etabında yaşadığı kazadan sonra, ilk kez ve sadece Ralli Ajansı’na açıkladı; “ralli, tırmanma, otokros; otomobil sporlarını bırakıyorum!”

Dağhan Yavuz, Çanakkale’de ilk kez düzenlenen ve bugün tamamlanan 100. Yıl Rallisi’nin son etabın ikinci yarısında yoldan koptu ve Fiesta R1’i ile taklalar attı. Yavuz’un kazası üzerine, Ralli Ajansı’ndaki haberde de belirtildiği üzere, yarış durduruldu ve etaba güvenlik aracı, ambulans, itfaiye ve afad araçları girerek kısa sürede kaza yerine ulaşıldı.

Dağhan Yavuz ve kopilotu takla atan araçlarından alınarak, ambulansla en yakın Çan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde, Dağhan’ın birden fazla kaburgasında çatlak ve kırıklar tespit edildi ve acil serviste yaklaşık iki saat özel bir şekilde sargılandı. İsteği üzerine, hastaneden taburcu edilen Dağhan Yavuz, önce oteline gitti, ardından da Eskişehir yoluna düştü.

Kaza haberi üzerine kendisine hastaneden çıkışta telefonla ulaşan Ralli Ajansı’na kaza anını ve sonrasını aktaran Dağhan Yavuz, açıklamasının son kısmında en çarpıcı cümleleri kullandı. Yavuz, “ben artık yokum!” dedi. Yaşadığı kazanın etkisi ve kaburgalarındaki ağrılar henüz canlı iken, Dağhan Yavuz, “gözünün ne R1’ini, ne de bu sporu artık görmeye tahammülü olmadığını” dile getirdi.

Geçtiğimiz sezon, Tosfed Otokros Şampiyonluğu’ndan sonra parkurlara daha yeni spec bir araç olması için R1 alıp hazırlatan ve sezonun ilk rallisi Ege’de de sırf aracına ısınmak için parkura öncü araç olarak çıkan Dağhan Yavuz’un R1’i ile ilk resmi yarışında, üstelik kulübünün yarışında ve de son etapta takla atması servis alanında ve ve yarış sonrasında büyük yankı yaptı ve çok konuşuldu.

O’nun kazasından sonra ambulans ve güvenlik araçları etaptan çıktı ve yarış kaldığı yerden yeniden başlatıldı. Çanakkale Rallisi, programın yarım saat ötesinde, başladığı yer olan Özgürlük Parkı’nda sona erdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top