Çanakkale’de ilk günün ardından..

Murat Soyçopur üçüncü etapta spin attı (üstte)

Murat Soyçopur üçüncü etapta spin attı (üstte)

Çanakkale’de ilk gün, geçilen bir ayak ve üç etapla birlikte tamamlandı. Saat 16.30’da Özgürlük Parkı’ndan verilen seramonik startla başlayan ralli, olağan programından yarım saat sarkma ile ve akşam saat 20’de servis alanında noktalandı. İlk gün kısaydı ama sprintti. Zirvede gerçekleşenen yüksek sürat, daha alt sıralarda nispeten düştü ve ‘ilk ayak, notları çek etmek için’ diyenler haklı çıktı.

150516-ckale-dyavuz

Dağhan R1 ile ilk kez yarıştı

Murat Bostancı üç etapta da en iyi zamanları yaparak ilk günü lider tamamladı. Eski takım arkadaşı, şimdi en yakın rakibi olan Yağız Avcı, ikinci etapta 1 saniye ile geçildi, diğer iki etapta ise fark biraz daha açıldı. Orhan Avcıoğlu ise podyumu tamamladı

Şehrin pek çok otobüs durağındaki bilboardlarda ralli afişi asılı olsa da, gelenek Çanakkale’de de bozulmadı ve etapların seyirci hasreti sürdü. Sıcak bir cumartesi günü, şehirlerine ilk kez gelen güçlü makinaların homurtuları, sonuçta bir üniversite şehri olan Çanakkale’deki gençliği peşinden yine sürükleyemedi. İkinci gün (pazar), sporun bu makus talihini yenmek adına, elmek arası köfte ve dondurmalı cazip davet te gençleri etaplara çekemezse, spor adına helva kavurmak gerekecek!

İlk günün şanssız isimleri S1600 Punto’lu Murat Soyuçopur ile Fiesta’lı Cem Alakoç oldular. Rallinin üçüncü etabının ortalarına yakın hafif tırmanış karakterli sol geniş virajda, dört çekerlerin yol kenarı kesmelerinden dolayı asfalt üzerine serptikleri mıcırların da etkisi ile, kontrolleri kaybederek aynı virajda asfaltta tutunamadılar.

Murat Soyuçopur attığı spin sonrası asfalt üzerinde dikine kaldı. Ardından manevralarla doğru yolunu buldu fakat çok zaman kaybetti. İlk günü 20’nci sırada tamamlayabilen izmirli rallici, sorunun arabada değil, kendisinde olduğunu söyledi ve konsantrasyonda sıkıntı yaşadığını savundu. Cem Alakoç ise, viraj içinde ama geç frenajla düz gitti, arsa çitleri arasında durdu. O da manevra ile yola geri döndü ve zaman kaybı dışında ilk günü sorunsuz tamamladı.

Vedat Diker diferansiyel sorunu yaşadı

Vedat Diker diferansiyel sorunu yaşadı

Evo’larını bu yarışlık al-ver yapan Vedat Diker ile Menderes Okur, ilk gün mekanikten yana sorun yaşayınca klasmpanda olmayı arzu ettikleri yerlerden aşağılarda kaldılar. Vedat Diker’in direksiyonuna geçtiği Evo 10’da diferansiyel sorunu vardı ve gün sonu serviste mekanikler yoğun bir çalışma sergilediler. Menderes Okur’un kullandığı Evo 9’da da aks proplemi yaşandı. Günün son etabında, Diker, Okur’a göre daha tempolu göründü. Gün sonunda Vedat Diker 16, Menderes Okur ise 18’inci sırada yer buldular.

İlk günün belki de en dikkat çekici performansı, 90’lı yıllardan parkurlara geçtiğinden beri ilgi odağı olmayı sürdüren Ümit Erdim idi ve ‘zebra’ brandingli Evo’su ile ve ilk 5-10 içerisinde kalan zamanlarıyla nice tecrübeli ismi ardında bırakarak ilk günü 5’nci sırada bitirdi. Günün tek kalan ismi Fiesta’sı ile Eytan Halfon oldu.

Çanakkale’de ilk gün, sadece ulusallar parkura çıktı. Historic ve ralli kupası yarışçıları günü dinlenme ile geçirdiler. Seramonik starttan sonra otomobillerini kapalı parka bıraktılar, kendileri ise ya etaplara seyirci olarak çıktılar ya da otellerine çekildiler. 100’ncı Yıl Rallisi pazar sabahı erken saatte yeniden start alacak. Aynı etaplar öğleden önce bir, öğleden sonra bir olmak üzere toplam ikişer kez daha geçilecekler. İkinci gün, etaplardaki süratlerin daha yüksek olması bekleniyor. Bugün yüzeye yayılan mıcırların da etkisi ile, ikinci gün yolda tutunmalar daha zorlaşacak! .

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=25807]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top